AcasăNewsCanicula persista si joi. COD GALBEN pentru sudul si estul tarii

Canicula persista si joi. COD GALBEN pentru sudul si estul tarii

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Dupa cateva zile de foc, urmeaza o noua zi cu temperaturi crescute. Nu va mai fi, insa, la fel de cald ca in ziua precedenta, cand harta Romaniei a fost colorata in rosu, portocaliu si galben, corespunzator avertizarilor de canicula.

De aceasta data, o atentionare COD GALBEN a fost emisa de catre reprezentantii Administartiei Nationale de Meteorologie, pentru ziua in curs.

Specialistii de la ANM mentioneaza ca se mentine canicula in cea mai mare parte a Munteniei si a Olteniei, dar si in estul tarii, mai precis in zona sudica a Moldovei. In regiunile mentionate, respectiv inclusiv in Capitala si judetele invecinate- Ilfov si Ialomita- mercurul din termometre va urca adesea catre 35-37 de grade Celsius, la amiaza. De asemenea, maximele caniculare vor face ca disconfortul termic sa fie accentuat.

Un amanunt este, insa, important de reamintit: acela ca revin ploile si furtunile. Reprezentantii ANM precizeaza ca vremea va deveni instabila indeosebi in cursul acestei nopti, in nordul si nord-vesutl Romaniei, unde se asteapta sa ploua torential, sa apara intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie, dar si sa tune, sa fulgere si sa cada grindina.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger