AcasăUtileMeteoCanicula lovește din nou în unele zone din țară. La ce valori...

Canicula lovește din nou în unele zone din țară. La ce valori vor ajunge temperaturile maxime

sursa foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Căldura puternică va da din nou bătăi de cap, în perioada următoare, inclusiv în Capitală. Unele zone din țară vor fi afectate, de joi începând, de temperaturi caniculare și de disconfort termic ridicat.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis încă din ziua precedentă o informare meteo de disconfort termic ridicat și caniculă, pentru perioada 17 – 20 august. Așadar de joi până duminică.

Temperaturile maxime pot ajunge la 37 de grade

Conform specialiștilor ANM, „în intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade”.

Meteorologii informează, totodată, că disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.

Prognoză specială pentru București: vremea va fi caniculară

Specialiștii ANM au anunţat o vreme caniculară şi în Capitală, în următoarele zile, maximele termice urmând să ajungă la 37 de grade Celsius.

Dintr-o prognoză specială pentru zona municipiului București, valabilă pentru perioada 17 august ora 12:00 – 20 august ora 21:00, aflăm că vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

„Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima zi a intervalului (17 iulie). Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime de 18…21 de grade”, se menționează în prognoza specială emisă de ANM.