AcasăNewsCANICULA in majoritatea zonelor tarii. VEZI cum va fi vremea marti si...

CANICULA in majoritatea zonelor tarii. VEZI cum va fi vremea marti si miercuri!

(foto: oron.ro)

Vremea continua sa fie deosebit de calda inmajoritatea regiunilor. Vestul tarii se afla marti sub atentionare Cod galben de canicula. Si in Bucuresti temperaturile vor depasi 35 de grade la orele pranzului.

(foto: oron.ro)

Canicula continua sa dea serioase batai de cap, marti si miercuri, cand temperaturile vor fi deosebit de ridicate, peste pragul canicular, iar disconfortul termic va fi accentuat. Marti, specialistii Administratiie Nationale de Meteorologie au anuntat ca in vestul tarii, in Banat, Crisana, local in Oltenia, Maramures si vestul Transilvaniei va fi canicula, tempparaturile ajungand la 35-37 de grade la amiaza. De astfel, vestul tarii se afla sub avertizare Cod Galben de canicula si marti.

Totodata, meteorologii au avertizat ca disconfortul termic se va accentua, iar in zonele mentionate indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80. Vremea va ramane foarte calda si miercuri, cand temperaturile vor depasi 30 de grade in majoritatea regiunilor. In Bucuresti, se anunta 35-36 de grade, in vreme ce pe litoral temperaturile vor ajunge la 28-30 de grade.

Canicula duce la intarzieri ale trenurilor

Temperaturile ridicate din ultimele zile au facut ca trenurile sa aiba intarzieri. Din cauza caniculei, garniturile vor circula cu restrictii de viteza, au anuntat reprezentantii CFR. „Din cauza temperaturilor ridicate care se vor inregistra in aer si implicit la nivelul solului, conform avertizarii de cod galben de canicula, transmisa de Administratie Nationala de Meteorologie, circulatia trenurilor la nivel national se va desfasura cu restrictii de viteza, trenurile urmând sa inregistreze intârzieri la destinatie”, se precizeaza intr-un comunicat al CFR.

 

282 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger