AcasăNewsCanicula, dar si vijelii. Vreme la extreme pe final de saptamana

Canicula, dar si vijelii. Vreme la extreme pe final de saptamana

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Vremea de la mijlocul lunii lui Cuptor nu se abate de la tiparul cu care deja se poate spune ca ne-a obisnuit. Adica canicula alterneaza cu un interval cu ploi si vijelii si invers.

Drept urmare, meteorologii au emis, joi, doua noi avertizari COD GALBEN, cate unul pentru fiecare manifestare a vremii. Si anume, de vineri dimineata incepand si pana duminica la ora 10 se vor semnala ploi torentiale si alte fenomene de instabilitate atmosferica in special in jumatatea vestica a tarii. Prin intermediul avertizarii facute publice joi la pranz, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie mentioneaza ca ploile vor fi insotite de descarcari electrice ce se vor semnala frecvent, de vant cu aspect de vijelie, dar si de caderi de grindina.

Zonele cuprinse de CODUL GALBEN de furtuni

Totodata, pentru 15 si 16 iulie, adica pentru vineri si sambata, meteorologii au dat

Regiunile ce se vor afla sub COD GALBEN de canicula

publicitatii un alt COD GALBEN, de aceasta data de canicula si disconfort termic. Termometrele vor indica adesea valori de 35-36 de grade, posibil si 37 de grade, dar doar izolat, iar din cate spun specialistii, zonele ce vor fi afectate de arsita sunt sudul si estul Munteniei, Dobrogea- partea continentala, dar si sudul Moldovei. E important de precizat ca si Capitala se va confrunta cu caldura torida la finele saptamanii, din cate anunta specialistii de la ANM.

sursa foto: meteoromania

author avatar
Cristina Stefan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger