AcasăNewsCandidatul ”mana grebla”, facut KO

Candidatul ”mana grebla”, facut KO

Cuplul Fillon, acesti Bonnie&Clyde ai bancnotelor euro

Cei doi copii ai candidatului dreptei la Elysee,  pe care i-a angajat succesiv ca asistenti parlamentari in perioada 2005-2007, cand acesta era senator, au virat o buna parte din salariile lor intr-un cont comun al parintilor.

Cuplul Fillon acesti BonnieClyde ai bancnotelor euro

Un nou scandal, dezvaluit de data aceasta de Le Parisien. Astfel, din cei 46.000 de euro net incasati de Marie Fillon, din octombrie 2005 si pana in decembrie 2006, aproximativ 33.000 de euro au ”zburat” in contul comun al lui Francois si Penelopei Fillon. Intrebat de Afp, avocatul Mariei Fillon, Kiril Bougartchev, a confirmat aceste cifre, indicand ca fiica lui Fillon a dorit prin aceastra ”sa-si achite cheltuielile de nunta, la mijlocul anului 2006”, in acest sens ”restituindu-le parintilor sumele” pe care acestia le platisera in avans. Adica ti-am dat bani de nunta, acu da-i inapoi! Ciudat, am zice, ca doar Fillon-ii nu sunt saraci. ”Ea face ce vrea cu banii castigati, daca vrea sa-si ramburseze parintii, e alegerea ei.”, a spus avocatul, adaugand ca Marie a furnizat ”spontan” aceasta informatie anchetatorilor Oficiului anticoruptie al politiei judiciare (Oclciff), care au audiat-o pe 9 februarie. Potrivit lui Bougartchev, cuplul Fillon a putut regasi ”dupa zece ani” 14 facturi de la amintita nunta in valoare totala de 44.000 de euro. El a estimat ca salariul lui Marie Fillon era justificat. Le Parisien afirma ca Charles Fillon, angajat ca asistent parlamentar in perioada ianuarie-iunie 2007, pentru 4846 euro brut lunar, ”a evocat viramente lunare in contul parintilor de ordinul a 30% din salariul sau net”. Potrivit avocatului lui Francois Fillon, Antonin Levy, este vorba de rambursari ”pentru chirie si bani de buzunar”.

Deturnare de fonduri, principala acuzatie

Lovitura finala a fost data ieri. Francois Fillon a fost inculpat in dosarul deturnarii de fonduri publice legat de angajarile fictive ale membrilor familiei sale. Fillon este acuzat de deturnare de bani publici, complicitate si tainuirea deturnarii de fonduri publice, complicitate si tainuire a abuzurilor de bunuri sociale, neindeplinirea obligatiilor declarative fata de Inaltea autoritate pentru transparenta vietii publice.  Fillon urma sa fie astazi convocat in fata judecatorilor de instructie pentru o eventuala inculpare. La sfarsitul lunii  februarie, Le Canard Enchaine a dezvaluit ca Penelope Fillon a fost platita, ca asistenta parlamentara a lui Fillon (in perioada 1986 si 2013) sau a supleantului acestuie, Marc Joulaud (2002-2007) cu o suma totala de 831.449 de euro.  Candidatul formatiunii Les Republicains anuntase ca va ramane in cursa pentru prezidentiale chiar daca va fi pus sub acuzare.

author avatar
Tudor Borcea
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger