AcasăNewsCandidații pentru șefia SIIJ sunt intervievați de CSM

Candidații pentru șefia SIIJ sunt intervievați de CSM

Candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) susţin marți interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Adina Florea unul dintre candidați Sursa foto Twitter

Procurorii Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi şi Bogdan Ciprian Pîrlog și-au înaintat candidaturile pentru participare la concursul pentru şefia Secţiei, iar acestea le-au fost acceptate. Iniţial, cererea de înscriere a lui Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respinsă, motivul fiind că nu avea vechimea „necesară” de 18 ani, pentru ca, mai târziu, plenul CSM să admită contestaţia formulată de acesta şi să permită susţinerea interviului pentru conducerea SIIJ.

Sorin Iasinovschi a declarat, la sediul CSM, că SIIJ nu este suficient de cunoscută în spaţiul public, de aceea este criticată. Procurorul a mai spus că Secţia este vitală, iar magistraţii care au contestat-o nu sunt bine informaţi.

Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a demisiei înaintate pentru numirea de judecător la Curtea Constituţională (CCR). Stan a fost propus pentru CCR de Partidului Social Democrat (PSD).

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger