AcasăNewsCandidații pentru Avocatul poporului sunt audiați acum în Parlament

Candidații pentru Avocatul poporului sunt audiați acum în Parlament

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat start, miercuri, audierii candidaţilor propuşi pentru funcţia de Avocat al Poporului.

Victor Ciorbea ultimul deținător al demnității de Avocat al poporului Sursa foto Twitter

Propunerile avansate de grupurile parlamentare sunt Renate Weber (PSD-ALDE), Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea-Mic (PMP). Comisiile juridice vor înainta un raport în urma audierilor, iar plenul Parlamentului va decide prin vot care candidat va fi ales Avocat al Poporului.

Luni, Victor Ciorbea a înaintat o adresă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor prin care i-a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a luat sfârșit. Avocatul Poporului este numit în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru un mandat de cinci ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Numirea lui Ciorbea ca si avocat al poporului a fost o prostie ,acest individ n-a avut niciodata coloana vertebrala ,el TARANISTUL !!!!! ajuns pupincuristul PSD .
    El care trebuia sa fie echidistant n-a miscat un deget dupa 10 august 2018 pentru oamenii schiloditi de jandarmi.
    La datoriile care le avea la banci inainte de a fi numit avocat al poporului putea sa doarma in gara de nord !, PSD l-a facut bun platnic si l-a scos din rahat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger