AcasăNewsCând vor putea fi folosite de către părinţi tichetele educaţionale de 500...

Când vor putea fi folosite de către părinţi tichetele educaţionale de 500 de lei. Premierul Ciolacu, anunț – VIDEO

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Premierul Marcel Cioacu a venit cu vești de ultimă oră, la începutul ședinței de Guvern de joi, 11 ianuarie, pentru elevi și părinți. Șeful Executivului a vorbit despre tichetele educaţionale în valoare de 500 de lei, dar și despre programul „Masă Sănătoasă” în școli.

În primă fază, premierul a anunțat că, în cel mai scurt timp, părinţii vor putea ridica tichetele educaţionale, în valoare de 500 de lei, cu care vor putea cumpăra rechizite şi haine pentru copiii lor, care merg la școală.

„Avem proiecte importante (…) în domeniul Educației. Înțeleg că procedura privind tichetele educaționale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și la Ministerul Educației.

Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței Executivului.

Ciolacu: „Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar”

Premierul a mai anunțat că în şedinţa de Guvern de joi va fi aprobat cadrul necesar pentru continuarea programului naţional „Masă sănătoasă” în şcoli şi în acest an. „Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar în zonele unde programul a fost aplicat.

De aceea, ținta noastră este să creștem, de la 450 la 1000, numărul școlilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman