AcasăNewsCand vor fi chemati sefii MAI si SRI in Parlament, pe tema...

Cand vor fi chemati sefii MAI si SRI in Parlament, pe tema incidentelor de la miting

Cum au aparut date contradictorii pe aceasta tema, parlamentarii din comisiile de specialitate vor sa afle cum anume au stat lucrurile, in privinta comunicarii pe seama incidentelor aparute la mitingul de miercuri seara, din zona Pietei Victoriei din Capitala.

Seful Comisiei de control a activitatii SRI

Alesii neamului – atat din Camera, cat si din Senat- care se ocupa de analiza activitatii Serviciului Roman de Informatii vor sa afle ce informatii au fost trimise din directia SRI, cui, dar si prin ce cai de comunicare – mai clar fie spus daca au fost doar sms-urile invocate sau si informari prin alte metode.

Astfel ca au decis sa ii cheme la discutii, la Parlament, atat pe seful Serviciului, Eduard Hellvig, cat si pe Carmen Dan, ministrul de Interne. Sedinta – una de „studiu si de audieri” -ar urma sa aiba loc miercurea viitoare, incepand cu ora 14, din cate a anuntat in urma cu scurta vreme seful Comisiei, Adrian Tutuianu. De asemenea, vor fi chemate la discutii si alte persoane despre care se crede ar putea furniza informatii utile cazului de fata, printre care si secretari de stat, a mai precizat Tutuianu.

Anterior, in cursul aceleiasi zile, ministrul de Interne a facut noi precizari despre informarea prin sms. „Secretarul de stat a primit un sms (…) nu continea nimic altceva decat o informatie cu caracter general. (…) Nu era semnat SRI, nu era asumat de cineva… era semnat de o persoana din cadrul acelui … nu stiu daca (secretarul de stat-n.r) a stiut sau n-a stiut (…) nu i l-a trimis dl Hellvig”, a sustinut, vineri, Carmen Dan.

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger