AcasăNewsCând vor fi calde caloriferele în București. Probele deja s-au făcut

Când vor fi calde caloriferele în București. Probele deja s-au făcut

Când vor fi calde caloriferele în București. Probele deja s-au făcut / Foto: printscreen

În condițiile în care prețul gigacaloriei va aduce facturi mult mai mari ca anul trecut, locuitorii din București așteaptă furnizarea agentului termic.

Deocamdată, Termoenergetica București a început deja probele. Probele la cald au avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri, „pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege”, potrivit Termoenergetica.

Bucureștenii se roagă de vreme bună

Potrivit Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, căldura va fi furnizată în apartamente atunci când afară se vor înregistra 10 grade Celsius sau mai puțin, timp de trei zile consecutive.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată în cuprinsul actului normativ.

„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. De asemenea, este important de reţinut că, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopţii”, mai precizează compania.

author avatar
Tudor Borcea
262 afisari

1 COMENTARIU

  1. Niciodată! Cât va sta la Primăria Generala un asemenea descreierat nu vom avea nici apa și nici căldură.
    Cum ați putut sa votați asa ceva?, ce ați avut în cap?
    Nu mai votați USR pentru ca ăștia nu știu nici ei ca cauta în viata lor!
    Uitati_va la sectorul 1 la sectorul 2, este un dezastru. Poate va vine mintea la cap la următoarele alegeri.
    Eu ii voi trimite factura de la Enel lui Nicușor Dan pentru ca el oricum nu are nevoie de căldură, lui i_a spus medicul sa_si tina bebelușul în frigider pentru ca are reflux gastric.
    Asta ne crede prosti?
    Prost este el pentru ca poate emite asemenea nerozii.
    Sa va duce_ti la , știți voi unde!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger