AcasăNewsCând vom putea renunța la masca de protecție. Ministrul Sănătății, de acord...

Când vom putea renunța la masca de protecție. Ministrul Sănătății, de acord cu premierul: „Este fezabil de la…”

masca de protectieCând vom putea renunța la masca de protecție. Ministrul Sănătății, de acord cu premierul: „Este fezabil de la...”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august, dar în spaţii deschise şi neaglomerate.

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Aceasta a declarat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi.

„Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a spus ministrul Sănătății.

Varianta propusă de premierul Florin Cîțu

În urmă cu câteva zile, premierul Flori Cîțu anunța că se va renunța la mască după 1 iunie, dar dacă va fi atins obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate până la acea dată. „Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, (…) dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi, să-i spunem așa, pentru persoane vaccinate”, spunea șeful Guvernului.

De asemenea, din câte a reieșit din spusele premierului, va mai trece ceva vreme până când s-ar putea ajunge să se renunțe la măsura purtării măștii în aer liber, în orașe. Un orizont de timp pentru un astfel de deziderat ar fi luna august. „Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii”, a afirmat Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
139 afisari

2 COMENTARII

  1. Inca un doctor pe post de curva politica. Cucoana tu chiar ai ajuns sa depui juramantul lui Hippocrate? Ai ajuns doctor pe bani sau pe pile?
    Este inadmisibil ca un doctor medic ajuns ministru sa nu stie ce inseamna imunitate.
    Cocoana ministru poti sa publici ratiunile absconse care iti permit sa debitezi o asemenea enormitate?
    „dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască.
    Doamna loaza ministru, presupunind ca o persoana este vaccinata, aceasta capata IMUNITATE fata de viroza pentru care a fost vaccinata, DECI cel vaccinat poate sta in siguranta printre cei nevaccinati.
    In opinia mea, nu cred sa fiti un medic incompetent. Probabil stapanul dumneavoastra, fostul ministru, tehnician fara diploma , va tine sub papuc santajandu-va cu vreo tampenie facuta unui pacient sau cine stie ce mismas legat de mica avere pe care o detineti.
    S-ar putea totusi sa ma insel si sa fiti un monument de incompetenta in afara domeniului in care va-ti specializat. In cazul asta ar trebui sa stiti va incompetenta nu este o scuza care sa va permita evitarea inchisorii.
    Inainte de a ajunge in inchisoare poate ne explicati si noua daca va asumati toate riscurile pentru un vaccin experimental sau pentru un tratament genic profilactic experimental?
    Tratamentele, medicamentele experimentale nu va duc cu gandul la detinutii de la Auschwitz forțați sa accepte tratamente experimentale de doctori genul Mengele,?
    Credeti ca fortarea unei persoane sa accepte un tratament medical experimental este acceptabila daca persoana responsabila recurge la santaj in loc de constrangere fizica?
    Ati auzit de etica medicala?
    Procesul de la Nuremberg nu va aduce aminte de crimele impotriva umanitatii judecate acolo?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger