AcasăNewsCând va fi următorul mare cutremur în România. Gheorghe Mărmureanu ştie tot!

Când va fi următorul mare cutremur în România. Gheorghe Mărmureanu ştie tot!

Cutremur de suprafață, luni dimineață, în România. În ce zonă s-a produs seismul (sursa foto: romaniatv.net)

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu ştie când va fi următorul mare cutremur în România. Din acest punct de vedere, veştile sunt oarecum bune. România e zguiduită din temelii de la o zi la alta, însă seismele produse sunt de suprafață și au o magnitudine mică, fapt ce nu ar trebuie să ne îngrijoreze.

Mărmureanu a mărturisit și când s-ar putea întâmpla un astfel de dezastru în România.

Un cutremur devastator peste 100 ani

Omul de ştiinţă a anunţat că seismul nu va avea loc înainte de 2040, ci peste 100 de ani.

În România au fost cutremure mari, în 1738, 1838, 1940. Următorul mare cutremur ar fi peste 100 de ani. A mai fost şi un alt cutremur foarte mare şi adânc, în 1802.

S-a simţit puternic, de la Moscova până la Cairo, în Egipt şi nu a murit nimeni. Aici a fost marea curiozitate. A fost chiar de ziua Sfintei Parascheva.

În Bucureşti, aproape toate bisericile au fost căzute la pământ. Cutremurul din 1977 a fost unul mare şi nu intră în statistica normală, dar trebuie să ştim un singur lucru, pentru că el este o urmare din cauza cutremurului din 1940, care a fost foarte mare. Toate marile clădiri din Bucureşti au fost puternic afectate„, a spus Gheorghe Mărmureanu la A3.

author avatar
Andrei Ștefan
480 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnule,ai mancat o paine buna acolo facand fel de fel de presupuneri precum vrajitoarele Acum stai la pensie ca nu stie nimeni cad va fi cutremur

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger