AcasăNewsCand si cum cumperi ieftin imbracaminte si incaltaminte

Cand si cum cumperi ieftin imbracaminte si incaltaminte

De la 1 august pana la 15 septembrie inclusiv puteti cumpara haine ieftine

Incepand cu data de 1 august 2014 se desfasoara perioada de soldare pentru produsele de primavara-vara. Reducerile pot fi aplicate pe o perioada de 45 de zile.

De la 1 august pana la 15 septembrie inclusiv puteti cumpara haine ieftine

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii precizeaza ca pot fi supuse operatiunilor de soldare numai produsele nealimentare, a caror desfacere are caracter sezonier.

La ce se aplica reducerile

In aceasta categorie se incadreaza o serie de grupe de produse, printre care:

–         confectii, inclusiv blanarie,

–         pielarie,

–         produse de marochinarie si galanterie,

–         tricotaje,

–         tesaturi,

–         incaltaminte,

–         articole sport-turism,

–         cosmetice,

–         aparate de incalzire si climatizare,

–         ventilatoare si alte produse similare.

Comerciantii au obligatia sa notifice la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea perioada in care efectueaza vanzarile de soldare cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor.

Obligatiile comerciantilor

Cand consumatorii sunt anuntati despre o reducere de preturi, la vanzarile de soldare ca si la celelalte tipuri de vanzari cu pret redus trebuie respectate reguli de fixare si publicitate a preturilor. Astfel, orice comerciant care anunta o reducere de pret trebuie sa o raporteze la pretul de referinta practicat in acelasi spatiu de vanzare pentru produse sau servicii identice. Pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta. Pretul de referinta este cel mai scazut pret practicat in acelasi spatiu de vanzare in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus.

Afisarea preturilor

Anuntul de reducere de pret exprimata in valoare absoluta sau in procent trebuie efectuat vizibil, lizibil si fara echivoc, pentru fiecare produs sau grupa de produse identice:

– fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat;

– fie prin mentiunile „pret nou”/„pret vechi” langa sumele corespunzatoare;

– fie prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat.

Amenzi pentru comercianti

Orice anunt de reducere de preturi care nu corespunde reducerii practicate efectiv in raport cu pretul de referinta este considerat o forma de publicitate inselatoare si este sanctionat conform legii. Nerespectarea dispozitiilor legale privind vanzarile de soldare se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vanzari de soldare fara notificare se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 1.000 lei.

 

author avatar
Arpad Dobre
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger