AcasăNewsCând se vor aprinde, în acest an, luminițele de SĂRBĂTORI în Capitală

Când se vor aprinde, în acest an, luminițele de SĂRBĂTORI în Capitală

Când se vor aprinde, în acest an, luminițele de SĂRBĂTORI în Capitală (sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti)

Chiar dacă deocamdată vremea e încă frumoasă și destul de caldă pentru ultima lună de toamnă, iarna se apropie tot mai mult, cel puțin în calendar. La fel și Crăciunul și mult-așteptata perioadă a sărbătorilor de la final de an. Cum va arăta Bucureștiul iluminat de sărbători? Vom afla în doar câteva săptămâni!

Peste nici o lună, urmează să fie aprinse și luminițele de sărbători în Capitală. Când anume? Pe 1 decembrie, mai precis în seara Zilei Naționale. Deja s-a început montarea lor, anunță vineri reprezentanții instituției conduse de către Nicușor Dan.

„Primăria Capitalei, prin Compania Municipală de Iluminat Public București, a început montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbători din Capitală. Luminițele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public”, informează Primăria București, pe pagina de Facebook.

Instalațiile luminoase, aceleași de anii trecuți

Decorațiunile luminoase de sărbători vor putea fi zărite în câteva zone din centrul orașului – la Universitate, pe Bulevardul Magheru, cât și la Romană. „Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere”, potrivit Primăriei.

Reprezentanții PMB au mai ales să anunțe, în mesajul făcut public vineri, 4 noiembrie, că „instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”.

author avatar
Andrei Coman