AcasăNewsCând se vaccinează Klaus Iohannis și membrii Guvernului. Data anunțată de coordonatorul...

Când se vaccinează Klaus Iohannis și membrii Guvernului. Data anunțată de coordonatorul campaniei de vaccinare antiCovid

Klaus IohannisCând se vaccinează Klaus Iohannis și membrii Guvernului. Data anunțată de coordonatorul campaniei de vaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a făcut mai multe precizări referitoare la începerea etapei a II-a a, în care intră persoanele peste 65 de ani, cele care sunt în evidență cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, dar și personalul esențial din aparatul de stat.

În această etapă ar trebui să se vaccineze și președintele Klaus Iohannis sau membri ai Guvernului. Dar Valeriu Gheorghiță a precizat că nu știe când se vor imuniza aceștia.

Nu am să vă spun un procent de refuz. Pot să vă spun că avem 125.000 d epersoane vaccinate. Cred că procentul va fi de 70-80 la sută. Motivele sunt personale care sunt influențate de mai mulți facturi. Nu am o dată să o prezint. Sunt decizii pe care domniile lor le iau”, a spus medicul.

Cum se face înscrierea la vaccinare

Acesta a vorbit despre modalitatea de înscriere la vaccinare pentru persoanele care intră în etapa a II-a.

„În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Categoriile de boli cronice aferente vaccinării în etapa a II-a

În aceeași conferință de presă, oficialul a anunțat și că au fost identificate categoriile de boli cronice aferente vaccinării în etapa a II-a.

Am identificat categoriile de boli cronice pentru etapa a II-a. Pe lângă persoanele cu vârsta peste 65 de ani, vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, persoane cu obezitate, persoane cu boli cardiovasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, persoane cu boli autoimune, de asemenea persoanele cu imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente, și inclusiv persoanele cu infecție HIV-SIDA”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Andreea Vlad
210 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aceasta nu este campanie de informare cu privire la vaccinare. Este ceva agresiv si iritant pentru cei care au, pe buna dreptate, mari semne de intrebare cu privire la aceste vaccinuri. Acestia sunt etichetati pe mai toate canalele ca antivaccinisti. Total gresit. Antivaccinistii exista si vor exista doar ca exceptii, pentru toate tipurile de vaccinuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger