AcasăNewsCând se reia școala cu prezență fizică în România. Ce schimbări anunță...

Când se reia școala cu prezență fizică în România. Ce schimbări anunță autoritățile

eleviCând se reia școala cu prezență fizică în România. Ce schimbări anunță autoritățile

Elevii vor învăța online, cel mai probabil, din 8 noiembrie, atunci când se va termina vacanța forțată de două săptămâni, avertizează Federația Asociațiilor de Părinți.

Aceștia spun că la cum arată lucrurile, revenirea în bănci va fi posibilă din 3 ianuarie 2022.

Școlile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament. Documentul propune ca o eventuală deschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”.

Reprezentanții Elevilor și Asociațiile de Părinți spun că dezastrul sanitar dublat de cel din educație este cauzat de bâlbele autorităților.

Ce variante avansează ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că susține ca, din 8 noiembrie, școala să se reia în manieră descentralizată, în funcție de condițiile sanitare din fiecare școală, dar și de rata de vaccinare și de testare.

Pe de altă parte, Cîmpeanu a precizat că factorul decisiv va fi situația epidemiologică, iar decizia va fi luată în cadrul CNSU. Întrebat totodată dacă există posibilitatea să fie introdus iar un prag al ratei de infectare la care școlile să fie cuplate, așa cum a fost până pe 27 septembrie, ministrul a răspuns:

„Marea majoritate a sistemelor de educație din Europa au decuplat funcționarea școlilor de rata de infectare. Și cred ca este corect, motiv pentru care am adoptat și noi această decizie. Atunci când rata de infectare este mare, nu poți face abstracție de rata de infectare. Mi-aș dori să putem descentraliza modul de funcționare al școlilor pe baza unor elemente mai reale, mai concrete pentru că sunt condiții foarte diferite. Sunt școli cu efective maxime în clasă, școli cu efective la jumătate, școli care funcționează în trei schimburi, școli cu un singur schimb, sunt școli în care am avut multe cazuri de infectare și scoli unde, din fericire, nu am avut.”

author avatar
Andreea Vlad
550 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger