AcasăNewsCând se oprește căldura în București. Anunțul Termoenergetica

Când se oprește căldura în București. Anunțul Termoenergetica

sursa foto: botosaninews.ro

După o iarnă în care n-au lipsit problemele cu furnizarea apei calde și a căldurii în apartamentele locuitorilor Capitalei racordați la sistemul centralizat de termoficare vine o veste de ultim moment pentru bucureșteni.

Aceea că se va opri furnizarea energiei termice pentru încălzire, odată cu încheierea sezonului de încălzire 2022 – 2023. Procedurile vor fi începute marți și vor fi progresive.

Într-un comunicat transmis luni, 17 aprilie, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă „încheierea sezonului de încălzire 2022 – 2023, având în vedere îndeplinirea condițiilor legale prevăzute de articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00“”.

De când se oprește căldura. Totul se va face progresiv

Mai exact, de marți încep să fie parcurși pașii presupuși de oprirea furnizării căldurii în calorifere. „Astfel, începând cu data de 18 aprilie vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti”, anunță Termoenergetica.

Potrivit precizărilor companiei, oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, „efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore”.

Potrivit Termoenergetica, reducerea progresivă a temperaturii de livrare „va oferi posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopții, în următoarele 3 zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare”.

Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari

În acest sens, compania comunică faptul că asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor „pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.”

De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert” – se mai precizează în comunicatul transmis luni de Termoenergetica.

author avatar
Andrei Coman
849 afisari

3 COMENTARII

  1. Intrebare stupido ipocrita.Caldura a fost deja oprita de anul trecut.In sectorul 6 caloriferele au fost tot timpul reci.Astia au incasat doar banii ptr furnixare ger la cetatenii de la blocuri.
    Ce credeti ca multe lucruri nu sunt ca e vremea lui ceasca.Doar ne conduc tot aia.

    • Popiescule, te conduc astia de acum, mai bolsevici decit orice bolsevic din Romania anilor ’50.
      Astia, ma, nazistii astia care au idei dar n-au creier , dovada fiind halul in care a ajuns teritoriul asta pe care traim !
      Vea-i-as morti pe toti !

  2. Cand vrea kariciul lui Plikusor Ban 🙂 Ca doar se vede ca sunt destui zei aka cimpanzei care sa nu il scarpine bine cu ceva lemn pe spinare pe marele matematician de vandut iluzii praf la fraierii din Bukale 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger