AcasăNewsCand se asteapta decizia privind reluarea internarilor la Maternitatea Giulesti

Cand se asteapta decizia privind reluarea internarilor la Maternitatea Giulesti

La aproape trei saptamani de cand, pe fondul cazurilor de bebelusi cu stafilococ auriu, Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti recomandase sistarea internarilor la „Panait Sarbu” – Maternitatea Giulesti cum e cunoscuta mai degraba in randul opiniei publice  – unitatea medicala inca nu poate primi pacienti.

In acest sens, se asteapta ca marti -in baza rezultatelor testelor de laborator fara de care nu se poate lua o astfel de hotarare – sa fie anuntat cand anume se vor relua internarile la maternitatea aflata in sectorul 6 al Capitalei. „Astazi, deocamdata, are inca sistante internarile (…) maine vom lua o decizie in functie de rezultatele analizelor de laborator”, a precizat ministrul Sorina Pintea.

Dupa sistarea internarilor, in 30 noiembrie, la maternitate au fost incepute proceduri de curatenie, igienizare si dezinfectie. Ulterior, s-au prelevat probe, in baza rezultatelor carora decidentii vor hotari cand anume unitatea medicala va putea primi pacienti. Joia trecuta, Ministerul Sanatatii anunta ca, in baza datelor de la DSP Bucuresti, pana pe 13 decembrie se stia ca „un numar de 45 copii care s-au nascut la Maternitatea Giulesti au fost confirmati cu MRSA (o varietate de bacterie de Stafilococus aureus, caracterizata prin rezistenta sa la agenti antibiotici -n.n.), 2 copii colonizati si 5 infirmati”.

author avatar
Cristina Stefan
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger