AcasăNewsCând doi se ceartă...se mai și împacă: Trump și Xi vestesc reconcilierea...

Când doi se ceartă…se mai și împacă: Trump și Xi vestesc reconcilierea comercială chinezo-americană, la G20 (VIDEO)

Statele Unite şi China au convenit să reia negocierile comerciale, după ce preşedintele american a oferit, la întâlnirea G20, concesii omologului său, Xi Jinping, între care să nu aplice tarife noi pentru importuri şi să relazeze restricţiile împotrva Huawei.

Donald Trump, președintele SUA, și omologul său chinez, Xi (Sursa foto: Twitter)

 

Donald Trump a promis că va permite companiilor americane să continue să vândă echipamente către Huawei. Anunțul președintelui SUA a venit în contextul în care, în luna mai a acestui an, SUA impusese sancțiuni economice gigantul tehnologic chinez, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și al treilea producător de smartphone-uri pe plan mondial.

Trump a mai spus, la Summitul G20, că va continua să negocieze cu Beijing, adăugând că „un acord comercial corect cu China ar fi «istoric»”. Președintele Chinei, Xi, i-a spus lui Donald Trump să speră ca SUA să trateze companiile chineze în mod echitabil, atenționând că este necesar un dialog în locul unei confruntări. Dacă ceea ce a anunțat Trump se va adeveri, va fi o concesie semnificativă din partea SUA asupra unei companii pe care Washington a spus că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale americane.

[youtube]5uCMNL2Z6Rw[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger