AcasăNewsCând ar putea călători românii în SUA fără vize. Ce spune ambasadorul...

Când ar putea călători românii în SUA fără vize. Ce spune ambasadorul României la Washington

sursa foto: Facebook/Andrei Muraru

S-a aflat de când ar putea intra românii, pe teritoriul american, fără vize. După ce de mai mulți ani România încearcă să îndeplinească criteriile pentru a adera la programul Visa Waiver, ambasadorul român la Washington a făcut precizări de ultimă oră despre momentul în care românii vor putea călători fără vize în Statele Unite.

Sunt, așadar, declarații de interes pentru românii cu planuri de călătorie dincolo de Ocean, în SUA, ce vin de la Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington.

Oficialul a lăsat să se întrevadă faptul că ar mai fi doar doi ani până când țara noastră va putea adera la programul Visa Waiver, ceea ce înseamnă că românii vor putea călători în Statele Unite fără să aibă nevoie de viză.

„Nu am nicio îndoială că România va intra în programul Visa Waiver la 1 decembrie 2025. Sunt gata să pun și rămășag cu dumneavoastră pentru că știu cum stau lucrurile, știu care este angajamentul Statelor Unite în această direcție, știu ce face România și ce a făcut România în ultimele luni în această direcție. Avem un comitet interministerial și știm cum arată cifrele.

Cifrele arată bine și vor arăta și mai bine anul viitor, adică știți că avem de fapt două culoare pe care alergăm în același timp”, a declarat Andrei Muraru, într-un interviu acordat Antena3.

Muraru: Va fi un pas extraordinar

Și nu sunt singurele precizări pe care le-a făcut reprezentantul diplomatic al României la Washington. Ambasadorul român spune că acest pas va fi unul „extraordinar” pentru statutul țării noastre în raport cu SUA.

„Pe de o parte, sunt câteva acorduri privind prevenirea și combaterea terorismului și a infracționalității transfrontaliere și, pe de altă parte, avem această rată de refuz care anul acesta sperăm să fie undeva spre 7-8% și care trebuie să fie sub 3% într-un an fiscal american, adică de la 1 octombrie până la sfârșitul lunii septembrie a anului viitor.
Acest lucru suntem convinși că îl putem face anul viitor. Aceste acorduri să fie încheiate anul acesta și anul viitor să putem să ne concentrăm doar pe această scădere a ratei de refuz sub 3%.

Este un proces formal în care Departamentul Securității Naționale împreună cu Departamentul de Stat al Statelor Unite propun Congresului ca România să devină parte a programului Visa Waiver și suntem convinși că putem să avansăm în această direcție.

Va fi un pas extraordinar, în primul rând, nu pentru mândria noastră, dar pentru statutul României în raport cu Statele Unite”, a mai spus ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, la postul TV amintit.

author avatar
Andrei Coman
295 afisari

4 COMENTARII

  1. antipatic om ca si frat-su . ptr mine sua nu mai este o atractie , deci nu ma intereseaza vizele astea , este o țara cu o sumedenie de restrictii care-ti fac viața grea . e si o tactica , asemanatoare cu primirea Romaniei in UE , ca nu sinteți pregatiti , ca sa mai vedem , dar in realitate le curgeau balele pentru Romania , sa ne infulece cat mai repede cu fulgi cu tot .

  2. Astia sunt produsele ong-urilor platite din afara ,cum accepta institutiile de forta din Romanica sa coordoneze niste ong-uri platite din extyeriorul tarii ceea ce se intampla in interior.
    Mda au tinut de 6

  3. Constantinescu ne-a promis, base ne-a promis sigur, acu’ si Iohanica ne promite, mai sigur,peste un an !
    Ce ii costa?
    Numai ca romanii nu mai casca gura la promisiuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger