AcasăNewsCând ar fi luat Ludovic Orban, de fapt, decizia să demisioneze. Întrebare-cheie...

Când ar fi luat Ludovic Orban, de fapt, decizia să demisioneze. Întrebare-cheie despre discuția cu Iohannis

Când ar fi luat Ludovic Orban, de fapt, decizia să demisioneze. Întrebare-cheie despre discuția cu Iohannis

”Concluzia este foarte clară – se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD”, a declarat Ludovic Orban, marți, după ce a ieșit de la ședința conducerii PNL, în care s-au analizat rezultatele alegerilor parlamentare și s-a făcut calculul mandatelor obținute de formațiunea politică la recentul scrutin.

Referindu-se la plecarea sa din fruntea Guvernului, în contextul acestor rezultate la alegerile din 6 decembrie, Ludovic Orban a reiterat că a făcut acest pas pentru a dovedi că nu se cramponează de funcția de șef al Guvernului.

”Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate după aceste alegeri să fac acest gest. (…) Este o decizie care era firească, pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier (…). Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și care nu au venit la vot. România are nevoie de un plan național de dezvoltare care să asigure creșterea calității vieții în următorii 4 ani de zile”, a punctat Orban.

Când ar fi luat, de fapt, decizia

”Demisia se dă din decizie personală. (…) Demisia este o decizie personală, pe care am luat-o eu”, a susținut Orban, întrebat dacă i-a cerut Klaus Iohannis să facă un astfel de pas.

”Aici nu este vorba de susținere sau de ne-susținere (din partea președintelui-n-n), am luat o decizie, am pus-o în practică”, a completat liderul PNL.

Totodată, Orban a declarat că hotărârea de a demisiona din funcția de premier a fost luată înainte de a merge, luni, la Cotroceni, pentru a discuta cu Iohannis. ”Cu siguranță, când am văzut rezultatele votului”, a afirmat Ludovic Orban, din ușa sediului PNL.

author avatar
Cristina Stefan
305 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu a luat-o el, a fost impusa de Johannus, Tilisca la capitolul gandire si decizie e praf

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger