AcasăNewsCancelarul Angela Merkel, la al treilea mandat

Cancelarul Angela Merkel, la al treilea mandat

Merkel n-a avut emotii ca nu va fi aleasa din nou

Cu o majoritate zdrobitoare (74% din voturile exprimate), conservatoarea Angela Merkel a fost aleasa marti pentru al treilea mandat de cancelar al Germaniei.

Merkel n-a avut emotii ca nu va fi aleasa din nou

Ea va conduce „o mare coalitie”, alcatuita din uniunile crestine (CDU si aliata sa bavareza CSU) si social-democrati. La 59 de ani, deja era considerata cea mai puternica femeie din lume.Accept votul si va multumesc pentru increderea acordata”, a declarat Angela Merkel, fara sa  manifeste vreun entuziasm.

Partidul lui Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si aripa sa bavareza CSU au obtinut 311 mandate in urma alegerilor de la 22 septembrie, iar Partidul Social-Democrat (SPD), cu care a format coalitia, a obtinut 193 de mandate. Noul Guvern  a ajuns la un acord asupra unui program comun ce prevede, intre masurile cele mai importante, introducerea unui salariu minim universal de 8,50 euro pe ora. Cancelarul va pastra „traditia” si miercuri va efectua prima vizita in strainatate la Paris, unde se va intalni cu presedintele francez François Hollande, cu o zi inaintea summitului european de la Bruxelles.

author avatar
Adina Mutar
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger