AcasăNewsCanadienii nu vor să-i întreţină pe Harry şi Meghan

Canadienii nu vor să-i întreţină pe Harry şi Meghan

Ducii de Sussex se prefac că vor să muncească şi să trăiască din banii lor – e limpede pentru orice om cu discernământ. Şi există destui printre canadienii care au anunţat că nu doresc să plătească cheltuielile de şedere în ţara lor a cuplului princiar, inclusiv cele legate de securitate. Elisabeta a II-a este regina a şaisprezece state suverane din Commonwealth, organizaţie din care face parte şi Canada. 

Aproape trei sferturi dintre canadieni (73%) nu acceptă ca finanţele publice să suporte costul şederii în ţara lor a nepotului reginei Elisabeta a II-a şi a soţiei sale. Doar 3% dintre cei chestionaţi şi-au exprimat sprijinul pentru ca ţara să susţină toate costurile de şedere a cuplului princiar, în timp ce 19% au declarat că ar fi de acord să fie plătite doar unele cheltuieli. Săptămâna trecută, ducii de Sussex au zdruncinat  monarhiei britanice anunţându-şi retragerea din Casa Regală şi spunând că îşi vor petrece timpul între Marea Britanie şi America de Nord, cel mai probabil în Canada. Anunţul a venit după ce prinţul Harry şi Meghan şi-au încheiat cele şase săptămâni de vacanţă în Canada împreună cu fiul lor, Archie, într-o reşedinţă în valoare de 14 milioane de dolari situată pe o insulă din Vancouver. Deşi fosta actriţă are cetăţenia americană, înainte de căsătoria cu Harry, ea a petrecut mult timp în Canada pe platourile de filmare din Toronto ale serialului „Suits”. Şi  Harry a vizitat Canada de mai multe ori, mai ales că Toronto a fost, în 2017, gazda Jocurilor Invictus, o competiţie sportivă creată de ducele de Sussex pentru veteranii de război cu dizabilităţi fizice. Sondajul Angus Reid, realizat între 13 şi 14 ianuarie pe un eşantion de 1.154 de persoane, arată că 66 % dintre canadieni consideră Casa Windsor „prea puţin relevantă”. În timp ce 45% dintre aceştia sunt de părere că ţara lor nu ar trebui să fie pe viitor o monarhie constituţională.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
615 afisari
Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger