AcasăNewsCanadienii isi aduc primul „miner” de monede virtuale la Tulcea

Canadienii isi aduc primul „miner” de monede virtuale la Tulcea

Compania Blockchain Power Trust va genera noi monede digitale pe piață, folosind energia parcului eolian Dorobanțu

Compania canadiana Blockchain Power Trust, noul proprietar al parcului eolian Dorobantu, va mina criptomonede in Romania cu ajutorul unui echipament hardware super performant.

Compania<br >Blockchain<br >Power Trust<br >va genera<br >noi monede<br >digitale pe<br >piață folosind<br >energia<br >parcului eolian<br >Dorobanțu

Blockchain Power Trust (fosta Transeastern Power Trust), a cumparat parcul Dorobantu de la OMV Petrom, in shimbul  a 23 milioane de euro, dupa care a anuntat ca isi schimba numele pentru a se concentra pe mineritul monedelor virtuale, folosind energia turbinelor de la Dorobantu. Echipamentul va fi instalat si operational pana la finele lunii martie, iar  compania a declarat ca vrea sa atinga o putere totala de procesare la ferma de minerit din Romania de aproape 91 PH/s, cheltuielile cu echipamentele necesare fiind estimate la peste 20 miloane dolari. Blockchain Power Trust detine 15 instalatii care produc energie electrica din surse regenerabile (doua parcuri eoliene, doua parcuri solare si 11 microhidrocentrale), toate in Romania. “Credem ca vom fi pionierii unui model de afaceri nou si robust odata cu trecerea de la companie de utilitati la o operatiune de minerit criptomonede integrata pe verticala”, a  spus J. Colter Eadie, directorul general al Transeastern Power Trust.

author avatar
Bogdan Borcea
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger