AcasăNewsCanada lasa femeile fara tocuri!

Canada lasa femeile fara tocuri!

sexy female legs in classical shoes on a heel isolated over white background; Shutterstock ID 98425229; PO: aol; Job: production; Client: drone

Feminismul progreseaza rapid in tara lui Justin Trudeau: angajatele din provincia British Columbia nu mai sunt obligate sa poarte tocuri inalte la serviciu, pentru ca pantofii de acest gen cresc riscul de accident si afecteaza spatele si picioarele.

„In unele locuri din provincia noastra, femeile trebuie sa poarte tocuri inalte la locul de munca. Este o practica periculoasa si discriminatorie. Exista riscul de vatamare fizica, prin alunecare si cadere”, a spus premierul liberal al regiunii canadiene, Christy Clark. Potrivit noii legislatii, pantofii trebuie sa aiba „un design, o constructie si un material care sa permita muncitorului sa lucreze in siguranta“ si ca este inacceptabil ca angajatorii sa pretinda o incaltaminte contrara “acestui standard”, a mai adaugat si ministrul muncii, Shirley Bond. Decizia vine la o luna dupa ce 25 de lanturi de restaurante din Ontario au renuntat la codul vestimentar pentru personalul feminin, adica fuste scurte si pantofi cu tocuri inalte. Si Andrew Weaver,  liderul ecologist de la Green Party, propune modificarea legislatiei accidentelor de munca, inclusiv in cazul pantofilor, care, la serviciu, ar trebui sa fie identici, indiferent de sex!

author avatar
Bogdan Borcea
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger