Cauta

Canada detroneaza camembertul frantuzesc !

Branza L’Extra, produsa de cooperativa Agropur din Québec, a fost desemnata cel mai bun camembert din lume, la World Championship Cheese Contest,  desfasurat la Madison, Wisconsin.

Sortimentul Extra mai buna branza la campionatul mondial din Wisconsin

„Extra”, cu gust fin de alune si champignon a fost preferat de un juriu international intre alte tipuri de camembert, printre care si Isigny, al reputatei fabrici de branzeturi din Normandia, o referinta in domeniu. World Championship Cheese Contest, creat in 1957, este cea mai mare competitie de acest gen din lume, in total  3.400 de feluri de branza provenind din 26 de tari diferite au fost jurizate de 50 de experti. O branza frantuzeasca din lapte de oaie, Esquirrou, a maestrului Michel Touyarou din Mauléon (Pyrénées-Atlantiques), a fost numita campion mondial la toate categoriile. Pentru a fi etichetate ca branza autentica Camembert, producatorii trebuie sa dovedeasca faptul ca branza a fost facuta din lapte nepasteurizat cu 38% grasime, provenit de la vaci din regiunea Normandiei. Vacile trebuie sa fie crescute cu o anumita dieta, iar laptele trebuie prelucrat manual. Produsele false de pe piata sunt etichetate ”Camembert Fabrique en Normandie”, spre deosebire de cele autentice care au si stampila DOP Camembert de Normandie.

Ultimele stiri

  • Guvernul Bolojan, sub ocupație soroșistă
  • Disfuncționalități majore în piața unică europeană. Fiecare stat își apără propriile interese
  • Tulburările de somn: Când noaptea nu mai e odihnă
  • Nu le merge ca în România. Multinaționalele se plâng de practici discriminatorii în statele UE
  • „Mondialul” cluburilor, dezastru financiar!
  • ULUITOR: Unde a mers Luis Diaz în ziua înmormântării lui Diogo Jota
  • Vine termenul limită, dar SUA și UE nu au încheiat un acord comercial
  • Cine conduce cu adevărat politica externă americană?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state”
  • Bolojan face praf și Educația. Se pierde calitatea actului de învățământ
  • Exit mobile version