AcasăNewsCAMPION roman la inot, TRAFICANT DE DROGURI!

CAMPION roman la inot, TRAFICANT DE DROGURI!

Un campion national la inot, Razvan Tudosie, a fost retinut de politie la Pitesti – alaturi de alti doi suspecti, fiind acuzat de trafic de droguri si de substante cu efecte pshihoactive.

Politistii antidrog din cadrul BCCO Pitesti, coordonati de DIICOT- ST Pitesti, au retinut patru membri ai unei grupari infractionale, intre care si campionul national la inot Razvan Tudosie. Gruparea se ocupa cu traficul de droguri si de substante cu efecte pshihoactive, potrivit unui comunicat al IGPR.

Politistii au gasit, in urma perchezitiilor auto si domiciliare efectuate la cei patru suspecti, peste jumatate de kilogram de substante de tip „etnobotanic”, 30 de grame de cannabis, dar si sume mari de bani in lei si in valuta si documente.

”La data de 29 august, politistii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Pitesti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- S.T. Pitesti, au efectuat o actiune pe raza municipiului Pitesti, pentru identificarea si prinderea membrilor unei grupari infractionale, care se ocupa cu traficul de droguri si de substante cu efecte pshihoactive. Membrii retelei procurau cantitati importante de cannabis si produse de tip ‘etnobotanic’ (in stare lichida sau purvelurenta) din Anglia, Slovacia, Olanda si Spania. Ulterior, acestia le combinau cu diferite substante, pentru a creste cantitatea, dupa care le portionau, le ambalau si le vindeau sub forma de doze”, se arata in comunicat.

Potrivit aceleiasi surse, drogurile erau comandate de pe diferite site-uri si erau primite prin colete postale, dupa ce suspectii achitau contravaloarea acestora prin transferuri bancare. Se pare ca zilnic aveau loc peste 50 – 60 de ‘tranzactii’ de droguri.

”Politistii antidrog au prins joi in urma unui flagrant, trei lideri ai gruparii infractionale, cu varste cuprinse intre 20 si 23 de ani, toti din municipiul Pitesti, in timp ce distribuiau stupefiante mai multor consumatori. De asemenea, in noaptea de 29 spre 30 august, politistii Serviciului Antidrog au prins in flagrant, in municipiul Pitesti, un alt membru al gruparii infractionale, de 26 de ani, din Campulung. In urma perchezitiilor efectuate asupra autoturismelor folosite de catre cei trei lideri, dar si la domiciliile acestora, au fost descoperite 500 de grame de substante de tip ‘etnobotanic’ (purvelurenta), 30 de grame de cannabis ambalat si portionat in doze de 0,10 gram, precum si ambalaje si instrumente folosite la portionarea si dozarea drogurilor. Au mai fost gasite sume importante de bani in lei, euro, dolari si franci elvetieni (60.000 de lei, 1.000 de euro, 500 de franci elvetieni, 300 de USD), precum si acte de identitate ale unor consumatori care nu aveau banii necesari pentru procurarea drogurilor si lasau documentele drept garantie”, se mentioneaza in comunicat.

Cei trei lideri ai gruparii au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Arges, cu propunere de arestare preventiva. De asemenea, au fost puse in executare 30 de mandate de aducere.

author avatar
Alina Costache
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger