AcasăNewsCampion la culturism, retinut pentru santaj si camatarie

Campion la culturism, retinut pentru santaj si camatarie

Congolezul Alain Zi-Makanda N’Giuwu, castigator al mai multor concursuri internationale de culturism, a fost retinut de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3.

Congolezul este acuzat ca, impreuna cu interlopul bacauan Mihai Robert O’Leary, a santajat o afacerista din Bucuresti, proprietara unei firme de salubritate.

Totul a inceput in vara lui 2012, cand femeia, in varsta de 53 de ani, le-a cerut, cu imprumut, suma de 21.400 de euro. Cei doi barbati i-au impus femeii mai multe dobanzi nejustificate, iar aceasta si-a manifestat, in decembrie anul trecut, intentia de a nu le mai plati nicio suma de bani.

Cei doi suspecti au trecut la amenintari si, ulterior, profitand de faptul ca femeia se afla intr-un impas financiar, camatarii i-au cerut acesteia sa imprumute 5.700 de euro de la un alt camatar, pentru a le plati dobanda la suma imprumutata anterior, mecanism prin care cei doi barbati au indatorat victima si mai mult.

Astfel, la data de 2 iunie a.c., politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au organizat o actiune de prindere in flagrant delict a celor doi barbati banuiti de santaj si camatarie.

Politistii au depistat pe unul dintre cei in cauza, la scurt timp dupa ce a primit suma de 2.500 de euro de la o persoana.

Ulterior, politistii au efectuat perchezitii la locuintele celor doi, in urma carora au fost ridicate inscrisuri cu valoare probatorie, 15.000 de lei, 1.050 de euro, 240 de dolari si 70 de lire, bani proveniti din activitatea infractionala, persoanele implicate fiind conduse la sediul Politiei Capitalei.

Din cercetari a reiesit ca victima a luat 21.400 de euro imprumut de la cei doi barbati pe care ii cunostea ca au ca indeletnicire acordarea de imprumuturi cu dobanda, iar pana in prezent a restituit acestora 37.000 de euro si 96.600 de lei, fiindu-i perceputa o dobanda intre 5 si 50%.

Intrucat in decembrie 2014 victima ar fi intentionat sa inceteze plata sumelor solicitate in mod nejustificat, cei doi ar fi amenintat-o cu acte de violenta, pretextand ca sumele restituite ar fi reprezentat doar dobanda banilor imprumutati.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de santaj si camata, cu cei doi barbati in stare de retinere. Ei urmeaza a fi prezentati miercuri  magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
415 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger