AcasăNewsCampanie umanitara! „Ajuta copiii din Siria cu sangele tau”

Campanie umanitara! „Ajuta copiii din Siria cu sangele tau”

Sirienii liberi din Romania desfasoara campania „Ajuta copiii din Siria cu sangele tau”, la Centrul de Transfuzie Sanguina de pe strada Constantin Caracas, sector 1 Bucuresti.

Campania are loc in perioada 10.06.2014 ora 7:00 pana joi 12/06/2014 si are un scop umanitar, pentru a ajuta copiii si refugiatii din Siria. Sangele donat va ajunge la persoanele cu nevoie urgenta de sange, iar valoarea cuponului de donator va fi folosita pentru a ajuta copiii din Siria. Si cei care nu pot dona sange din diverse motive, dar se prezinta pentru campanie, vor putea participa la ajutorul acordat copiilor si refugiatilor sirieni.

Cetatenia romana, o povara

Numai anul trecut au intrat in Romania in jur de 1000 de refugiati sirieni. Dintre acestia, 10% au si cetatenie romana, ceea ce, culmea, le ingreuneaza situatia. Sunt oameni care au pierdut totul din cauza razboiului si s-au intors in tara sperand ca vor fi ajutati de autoritati. Desi practic sunt refugiati, ei nu pot beneficia de toate drepturile care revin acestui statut din cauza ca sunt si cetateni romani. Statul se asteapta ca ei sa se reintegreze de la sine in societate si in campul muncii, ei si copiii lor, desi au lipsit din tara ani de zile. Multi dintre copii  nu vorbesc bine romaneste, din care cauza scolile refuza sa-i inscrie, desi statul are obligatia sa organizeze programe de asimilare a limbii romane in prealabil. Legea prevede un ajutor lunar de 130 de euro pentru refugiati, pana cand acestia se integrează in societate si reusesc sa se întretina, o suma ce nu le ajunge nici sa traiasca decent, fiind, in general, vorba de familii cu multi copii.

Bani europeni pentru refugiati, inghititi de ONG-uri fantoma

In domeniul refugiatilor, mai ales al celor sirieni, pe care Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite i-a decretat prioritate, se incaseaza multi bani. Fonduri europene sunt inghitite de ONG-uri iscusite in a face programe conform standardelor, dar a caror eficacitate este nula pe „teren”. Daca se vor fi gandit vreodata sa aplice programele sau doar au gandit o afacere acoperita de hartii si acte justificatoare, la o adica! Cert este ca acesti refugiati n-ar beneficia de niciun sprijin daca n-ar fi Biroul de Ajutor Umanitar din cadrul Comunitatii Siriei Libere din Romania (condus de Adel Alfares) si Clubul Cultural Siriano-Roman, organisme siriene ce actioneaza neconditionat pentru a-i sprijini pe concetateni, chiar daca unii au si cetatenie romana. Recent, Biroul de Ajutor Umanitar, Clubul Cultural Siriano-Roman, Clubul Romano-Arab de Cultura si Presa (presedinte Ahmed Jaber), ONG-ul Community Aid Romania  (care abia a incheiat o campanie pentru copii, de 1 iunie, dar a gasit resurse si pentru copiii sirieni refugiati, fiind singurul ONG, nesponsorizat de nimeni, care se implica pentru aceste persoane defavorizate) au organizat un eveniment pentru copiii sirienilor refugiati in Romania. La eveniment, care a fost organizat la restaurantul Riviera, s-au impartit daruri copiilor refugiati si li s-a oferit prilejul de a-i cunoaste pe copiii sirienilor care se afla de multi ani in Romania si care s-au straduit sa-i faca sa se simta cat mai bine. Sa se simta iarasi copiii, nu potentiale victime ale regimului lui Bashar al-Assad.

author avatar
Adina Mutar
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger