AcasăNewsCampanie de donare de sange, sambata, in Parcul Herastrau!

Campanie de donare de sange, sambata, in Parcul Herastrau!

Bucurestenii – dar nu numai – pot veni, sambata, in Herastrau, unul din cele mai cunoscute parcuridin Capitala, pentru a dona sange, in cadrul unei campanii mobile organizate pe 14 iunie, ZiuaMondiala a Donatorilor de Sange.

Donatiile de sange, substanta vitala, pot ajuta la salvarea vietilor unor oameni aflati in grea suferinta. Iar constientizarea importantei gestului donarii de sange, in cazul persoanelor care indeplinesc criteriile gestului benevol, e foarte importanta. Startul acestui demers initiat de catre Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, a fost dat la ora 11. Doritorii pot veni sa doneze sange la centrul mobil de donare, amplasat in Parcul Herastrau, la intrarea Charles de Gaulle (Aviatorilor).

Campania de sambata se desfasoara sub deviza Organizatiei Mondiale a Sanatatii, „Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata” si se concentreaza, potrivit precizarilor reprezentantilor Ministerului Sanatatii, atat pe incurajarea donarii de sange pentru mame, dar si pe promovarea importantei donarii benevole de sange in randul romanilor, in vederea cresterii numarului persoanelor care fac acest lucru, in ajutorul semenilor.

Sursa foto: gazetadambovitei.ro

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger