AcasăNewsCampania pentru europarlamentare a ajuns la jumatate: Ce incidente au fost raportate...

Campania pentru europarlamentare a ajuns la jumatate: Ce incidente au fost raportate pana acum!

Au mai ramas doar doua saptamani pana cand romanii sunt chemati la urne pentru a-si exprima optiunile cu privire la politicienii pe care ii vor in Parlamentul European. Potrivit datelor centralizate de catre reprezentantii Ministerului de Interne, pana la jumatatea perioadei de campanie electorala pentru europarlementare au fost inregistrate cateva zeci de incidente.

Desi numarul cazurilor sesizate reprezentantilor MAI sunt mai mici decat in cadrul precedentei campanii, din 2009, pana la aceasta data au fost semnalate nu mai putin de 64 de incidente, la nivel national. La solicitarea ministrulului de Interne, vicepremierul Gabi Oprea, a fost facuta o analiza cu privire la organizarea alegerilor din 25 mai. Printre aspectele sesizate se numara, in principal, chestiuni legate de afisajul electoral. Mai exact, au fost constatate 43 de situatii de deteriorare a unor afise sau bannere electorale sau de afisajul in anumite spatii fara acordul proprietarului.

„Pana in prezent, au fost aplicate 33 de sanctiuni contraventionale – 26 reprezentand incalcari ale legii 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European si 7 ale legii 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a ordinii si linistii publice. Valoarea totala a amenzilor se ridica la 19.000 lei”, precizeaza reprezentantii ministerului amintit, care concluzioneaza ca „toate aspectele organizatorice pentru pregatirea alegerilor din data de 25 mai 2014 sunt in grafic”.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger