AcasăNewsCampania de discreditare emigrantilor din Romania continua: Ce scriu britanicii despre locuitorii...

Campania de discreditare emigrantilor din Romania continua: Ce scriu britanicii despre locuitorii din Ferentari!

Campania mediatica lansata de britanici impotriva emigrantilor din Romania si Bulgaria continua. Daily Mail a publicat sambata, in editia electronica, o investigatie facuta in cartierul Ferentari de catre unul din jurnalistii publicatiei veniti special la Bucuresti.

Vazut prin ochii englezilor, Ferentariul e “o mahala pe care majoritatea cetatenilor obisnuiti o ocolesc din cauza drogurilor, prostituatelor a violentei si a crimei organizate”. Toti cei 90.000 de locuitori se ingramadesc in blocuri construite in epoca comunista si in case insalubre. Visul lor este sa ajunga, dupa deschiderea granitelor, in Anglia, unde in mod sigur i-ar astepta un trai cu mult mai bun, noteaza sursa citata.

Desi teama britanicilor este aceea ca o data ajunsi pe taram englezesc emigrantii se vor apuca de savarsirea de activitati ilegale, toti cei intervievati, indiferent de starea sociala sau de educatie, au declarat ca doresc sa plece sa ajunga in Anglia pentru a munci. Banii castigati pe o zi de munca in Londra depaseste de multe ori suma pe care ar fi obtinut-o dupa o saptamana de munca in Romania, adauga jurnalistul in cauza.

In prezent, Cabinetul condus de premierul englez David Cameron incearca sa reduca privilegiile sociale asigurate emigrantilor si sa le ingradeasca acestora accesul la unele servicii cum ar fi ingrijirea medicala. Acest set de masuri a atras imediat atentia UE, care a avertizat ca daca aceste masuri intra in vigoare vor atrage restrictii dure din partea Comunitatii Europene.

author avatar
Bogdan Enache
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger