AcasăNewsCameron: Romanii nu pupa ajutoare daca nu muncesc in Marea Britanie

Cameron: Romanii nu pupa ajutoare daca nu muncesc in Marea Britanie

Premierul britanic David Cameron avertizeaza ca, din 2014, niciun roman care vrea sa locuiasca in Marea Britanie nu va mai primi ajutor social, ingrijire medicala gratuita sau locuinta sociala, daca nu va avea un loc de munca.

David Cameron (foto jos) are de gand sa-i puna la munca pe imigrantii romani care cer ajutoare sociale in Marea Britanie
David Cameron

Din 2014 se vor ridica restrictiile Schengen pentru romani si bulgari, iar autoritatile de la Londra s au indus deja o psihoza privind imigrantii din estul UE care vor acapara locurile de munca, ajutoarele si locuintele sociale ale britanicilor. Cum era de asteptat, si premierul britanic David Cameron a luat pozitie impotriva „invaziei” de romani si bulgari. El a avertizat ca niciun imigrant nu va primi ajutoare sociale, daca nu-si va gasi de lucru intr-un interval de sase luni de la sosirea pe pamant britanic. „S-au spus multe despre bulgari si romani ce vor veni anul viitor. Oricine vine aici trebuie sa plateasca si sa ofere ceva in schimb”, a spus Cameron.

Asistenta medicala britanica, taxata in Romania

Premierul britanic a anuntat ca are in vedere anumite schimbari in domeniul asistentei medicale gratuite de care beneficiaza in prezent imigrantii romani. „In prezent, migrantii din UE pot primi tratament gratuit prin sistemul national britanic de sanatate.

Potrivit planurilor noastre, daca ne utilizezi spitalele, dar nu ne platesti taxe, vom merge sa incasam costurile in tara ta de origine”, a avertizat premierul britanic. El a precizat ca nici locuintele sociale nu vor mai fi acordate atat de usor imigrantilor, care trebuie sa faca dovada ca muncesc, inainte de a fi inscrisi pe liste de asteptare de doi ani.

Permise biometrice

Autoritatile de la Londra vor sa introduca permise de rezidenta biometrice pentru imigrantii romani si bulgari care vor veni in Marea Britanie din 2014. Aceste permise ar urma sa fie eliberate sub forma unor carduri – cu o fotografie si o semnatura electronica – pe care vor fi stocate date biometrice, inclusiv amprentele.

author avatar
Arpad Dobre
1.328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger