AcasăNewsCameron, referendum a la Shakespeare: ”Ar trebui sa ramana Regatul Unit membru...

Cameron, referendum a la Shakespeare: ”Ar trebui sa ramana Regatul Unit membru al UE?”

Favorabil mentinerii Regatului in UE, Cameron nu exclude insa un ”nu” in caz ca nu va obtine schimbarile pe care le reclama.

Guvernul britanic a dezvaluit, ieri, termenii ”dilemei” cu care se vor confrunta electorii referendumului pe tema Uniunii Europene care va fi organizat pana la finele lui 2017.

Favorabil mentinerii Regatului in UE, Cameron nu exclude insa un ”nu” in caz ca nu va obtine schimbarile pe care le reclama.

Britanicii vor fi invitati sa voteze ”da” daca vor dori sa ramana in sanul UE, la referendumul ce ar trebui sa fie organizat pana la finele lui 2017, ceea ce va permite partizanilor apartenentei sa desfasoare o campanile cu tonalitate pozitiva, noteaza Reuters. ”Ar trebui ca Regatul Unit sa ramana membru al UE?”, este intrebarea oficiala cu care se vor confrunta cetatenii regatului. Aceasta intervine pe fondul anuntului de catre guvern a unei legi ce garanteaza tinerea referendumului pana in perioada amintita, dar si pe fondul unui turneu al premierului David Cameron in diverse capitale europene (intre care, ieri, Paris), in cursul caruia acesta a incercat sa-i convinga pe liderii europeni sa-i sprijine demersurile de schimbare in functionarea Uniunii. Cameron s-a angajat in fata britanicilor sa renegocieze conditiile de apartenenta a Marii Britanii la UE, in special sa restituie autoritatilor nationale anumite competente transferate la Bruxelles.

 

author avatar
Tudor Borcea
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger