AcasăNewsCameron must go!

Cameron must go!

Britanicii s-au saturat ca premierul sa le tot stranga cureaua

Mass-media britanica a evaluat la 50.000 numarul protestatarilor care au iesit, sambata, pe strazile Londrei cerand inclusiv demisia lui Cameron, in timp ce politia nu a furnizat nicio cifra.

Britanicii s-au saturat ca premierul sa le tot stranga cureaua

Manifestantii, un amestec eteroclit format din membri ai opozitiei laburiste, militanti pacifisti si sindicalisti, au pornit din University of Central London spre Trafalgar Square. Agitand pancarte pe care se putea citi ”Trebuie sa plece”, manifestantii au denuntat taieri din ajutoarele sociale si, in general, politica de austeritate urmata dupa 2010 de David Cameron si ministrul de Finante George Osborne.

Diane Abbott, un responsabil al Partidului Laburist, a declarat: ”Austeritatea este cea care ameninta sistemul britanic de sanatate, care impiedica autoritatile sa construiasca locuinte, care-i impinge pe oamenii fara serviciu sa semneze contracte oneroase, care ameninta viitorul tinerilor”. ”Austeritatea nu este o necesitate economica, ci o alegere politica”, a subliniat de partea sa Chris Nineham, membru al miscarii pacifiste Stop The War Coalition. ”Nu numai de Cameron trebuie sa ne debarasam, ci de tot acest guvern conservator putred”, a spus acesta.

author avatar
National
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger