AcasăNewsCameron mobilizeaza 16.000 de politisti pentru linistea Londrei (VIDEO)

Cameron mobilizeaza 16.000 de politisti pentru linistea Londrei (VIDEO)

Londra, in fata celor mai violente proteste din ultimele decenii

„Autoritatile vor face tot ceea ce este necesar pentru a restabili ordinea”, a declarat marti premierul britanic  David Cameron. Acesta a anuntat ca va trimite pe strazile Londrei peste 16 mii de politisti si va convoca Parlamentul britanic pentru o dezbatere pe tema violentelor de strada din ultimele zile,  scrie bbc.co.uk

Londra, in fata celor mai violente proteste din ultimele decenii

In opinia lui Cameron, ceea ce s-a intamplat in aceste zile in Londra reprezinta „criminalitate pur si simplu.”  „”Veti simti intreaga forta a legii. Si, daca sunteti suficient de mari ca sa comiteti aceste infractiuni, atunci sunteti destul de mari ca sa va confruntati si cu pedeapsa”, a adaugat premierul britanic.

Londra, camp de razboi

Marti, a fost inregistrat si primul deces de la inceputul protestelor din capitala britanica. Victima, care nu a fost identificata, a fost descoperita intr-o masina luni, in jurul orei 21.15 (23.15 ora Romaniei), in cartierul Croydon (sud), unde mai multe cladiri au fost incendiate in timpul violentelor, a precizat politia intr-un comunicat.  Orasul s-a transformat intr-un „camp de razboi” dupa cum povesteste un localnic pentru telegraph.co.uk, site ce urmareste in timp real evolutia evenimentelor din capitala britanica.

Potrivit Sky News, Cameron si-a intrerupt vacanta in Toscana si a revenit in Marea Britanie pentru a prezida o reuniune a comitetului de urgenta Cobra si a discuta cu comandantii politiei.

Trecatorii sunt dezbracati, jefuiti si batuti de huligani

Fortele de ordine incearca de mai multe zile sa puna capat celor mai violente revolte inregistrate in ultimele decenii. Grupuri de tineri au spart ferestre, au jefuit magazine si au incendiat cladiri. Mai mult de 520 de persoane au fost retinute la Londra incepand de sambata, trei dintre acestea fiind banuite de tentativa de asasinare a unor ofiteri de politie, potrivit editiei online a BBC. Scene incredibile se petrec pe strazile capitalei britanice,  trecatorii, indiferent de varsta, fiind dezbracati, batuti si jefuiti de bandele de huligani, scrie dailymail.co.uk

Londra este afectata de revolte violente incepand de sambata, dupa ce un barbat in varsta de 29 de ani a fost ucis in cartierul multietnic si defavorizat Tottenham, din nordul Londrei, de politia care desfasura o operatiune impotriva criminalitatii din cadrul comunitatii de culoare.

[youtube]A7inF_iCPY0[/youtube]

 

 

author avatar
Dana Conerth
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger