AcasăNewsCamera respinge propunerea lui Socaciu de dublare a filmelor

Camera respinge propunerea lui Socaciu de dublare a filmelor

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti cu 277 de voturi pentru, 5 impotriva si 10 abtineri, raportul Comisiei de cultura privind respingerea proiectului de modificare a Legii audiovizualului care prevedea dublarea filmelor in limba romana.

În cadrul dezbaterilor generale, desfasurate inaintea sesiunii de vot final, deputatul PSD Victor Socaciu, initiatorul propunerii legislative, a motivat oportunitatea unei astfel de reglementari invocand comoditatea vizionarii filmelor, pastrarea identitatii limbii romane, limitarea preluarii neologismelor de la „academicienii din Bronx”. „Va cer sa ganditi ca niste parlamentari romani, nu ca niste coafeze care nu pot dormi fara vocea lui Marlon Brando”, li s-a adresat Socaciu deputatilor.

Potrivit proiectului, „operele cinematografice in limbi straine vor fi traduse in limba romana, traducerea fiind asigurata prin procedeul dublajului”, iar CNA va urmari respectarea si aplicarea acestei prevederi. Initiativa a fost criticata atat de reprezentanti ai posturilor de televiziune, cat si de artişti, de CNA si politicieni.

 

203 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger