AcasăNewsCambridge Analytica se inchide si nu prea

Cambridge Analytica se inchide si nu prea

Lupul Cambridge Analytica si-a schimbat blana, nu stim daca a schimbat si naravul

Cambridge Analytica, firma de consultanta aflata in centrul scandalului manipularii datelor a peste 90 de milioane de oameni, a anuntat ca se inchide. Dar a deschis si o alta companie.

Lupul Cambridge Analytica si a schimbat blana nu stim daca a schimbat si naravul

„In ciuda increderii de neclintit a Cambridge Analytica ca angajatii sai au actionat etic si respectand legea, asaltul mediatic a alungat, practic, toti clientii si furnizorii companiei. Prin urmare, s-a stabilit ca afacerea nu mai este viabila”, se arata intr-un comunicat oficial al Cambridge Analityca. In plus, si grupul care detine compania, SCL, a declansat procedurile pentru intrarea in insolventa.

Zuckerberg, la raport

Parlamentarii britanici tin mortis sa-l ia la intrebari pe fondatorul Facebook. Sunt gata sa-l citeze formal, daca nu raspunde unei noi solicitari facute de comisia de cultura, care i-a audiat si pe ceilalti actori implicati in scandalul Cambridge Analytica. Daca se vor lovi, din nou, de un refuz, parlamentarii britanici pot sa-l citeze, ca o instanta. Daca nu da curs nici citatiei, atunci seful Facebook ar putea fi acuzat de sfidarea Parlamentului si pedepsit. Risca fie o amenda, masura ce n-a mai fost folosita in astfel de conditii din 1666, sau ar putea sa fie inchis in Big Ben, turnul cu ceas al Parlamentului, pedeapsa ce n-a mai fost aplicata din 1880.

Renaste din cenusa

In drumul spre falimentul anuntat, directorii Cambridge Analytica au infiintat, insa, o noua firma, care are legaturi cu Erik Prince, un sustinator controversat al presedintelui Donald Trump. Potrivit unor documente oficiale britanice citate de The New York Times, noua companie, Emerdata, este fondata din august 2017, iar Rebekah si Jennifer Mercer, fiicele magnatului Robert Mercer, specializat in tranzactii financiare speculative, s-au alaturat conducerii pe 16 martie 2018, in contextul scandalului in care a fost implicata firma de consultanta Cambridge Analytica. Alexander Nix, fostul directorul general de la Cambridge Analytica, a preluat aceeasi functie la compania de consultanta Emerdata, la fel si Julian Wheatland, care era presedintele Grupului SCL, din care facea parte controversata firma intrata in insolventa. Printre membrii consiliului de administratie al noii firme se numara Johnson Ko Chun Shun, un antreprenor din Hong Kong, partener de afaceri al lui Erik Prince, fondatorul controversatei firme de securitate private Blackwater, redenumita Xe Services dupa scandalul uciderii unor civili in Irak.

author avatar
Catalin Dumitrescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger