AcasăNewsCămătari ajunși în vizorul DIICOT. Percheziții în Capitală și Ilfov/5 rețineri. Detalii...

Cămătari ajunși în vizorul DIICOT. Percheziții în Capitală și Ilfov/5 rețineri. Detalii din anchetă

(sursa foto: diicot.ro)

Acțiune a oamenilor legii în București și județul din vecinătatea Capitalei – Ilfov. În vizorul anchetatorilor au intrat persoane suspectate de camătă.

Cinci oameni au fost reținuți și alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar. Totul, în urma unor percheziții, 17 la număr, ce au avut loc miercuri în București și județul Ilfov. Până acum au fost identificate peste 50 de persoane vătămate, anunță DIICOT.

Grupul ar fi fost constituit la începutul anului

„La data de 26.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 5 inculpați și măsura controlului judiciar față de 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna februarie a anului 2022, pe raza municipiului București a fost constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă”, informează joi, 27 octombrie, reprezentanții DIICOT, într-un comunicat.

Împrumuturi cu dobândă semnificativă

Ce detalii s-au mai aflat în această speță? Ce suspiciuni planează la adresa membrilor acestui grup infracțional ajuns în vizorul anchetatorilor? Ar fi vorba de peste 50 de persoane vătămate în acest caz. Iată ce s-a mai anunțat de la nivelul DIICOT: „În vederea realizării acestui scop, membrii grupului infracțional organizat au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului au coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea, au acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care percepeau dobândă”.

17 percheziții – s-au ridicat înscrisuri, dar și bani

Miercuri, 26 octombrie, s-au făcut nu mai puțin de 17 percheziții domiciliare în București și județul Ilfov, ocazie cu care „au fost identificate și ridicate de la inculpați un număr important de documente ce prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută”.

Totodată, din comunicatul DIICOT reiese că acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

author avatar
Andrei Coman
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger