AcasăNewsCamabis pentru fondurile de pensii

Camabis pentru fondurile de pensii

Fiscul american descopera ca o marfa buna e chiar mina de aur

Chicago traverseaza in acest moment o criza de pensii iar in viitorii patru ani Illinois trebuie sa gaseasca un miliard de dolari suplimentari pentru a le plati.

Fiscul american descopera ca o marfa buna e chiar mina de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a>

In New Jersey, costul pensionarilor va atinge o treime din bugetul orasului, incepand cu 2023. Dar autoritatile au o idee pentru a umple iar seifurile: cannabisul. Marijuana este din ce in ce mai tolerata pe teritoriul Statelor Unite. In timpul recentelor alegeri, Michigan a votat pentru legalizarea folosirii marijuanei ”in scop recreativ” iar Missouri pentru folosirea in scop medical. Cele doua state s-au alaturat astfel celor noua state americane unde canabisul recreativ este autorizat si acelor 31 care permit uzul medical. J.B. Pritzker, viitorul guvernator al statului Illinois, vrea sa legalizeze consumul de marijuana in scop recreativ si sa foloseasca taxele pe acest produs pentru aprovizionarea fondurilor de pensii. Dar trebuie inainte sa modifice legea, pentru ca in Illinois nu este permis decat uzul medical de marijuana iar republicanii s-au opus legalizarii ”ierbii”. Chiar daca taxe estimate la 525 de milioane de dolari i-ar putea face sa se razgandeasca. Pentru New Jersey, situatia este mai avansata. Comitete legislative s-au pus deja de acord pentru a pune capat prohibitiei consumului recreativ de canabis iar cazierele legate de simpla posesie a unor mici cantitati de cannabis vor fi sterse. Ramane gasirea unui compromis cu privire la sumele cu care va fi taxat consumul de marijuana. In SUA, fiecare stat a pus in practica o legislatie independenta fata de alt stat iar aceste taxe nu sunt armonizate pe ansamblul teritoriului american. Pentru moment, autoritatile din New Jersey au propus o taxa de 14%, departe de procentul de 37% din Washington.

author avatar
Tudor Borcea
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger