AcasăNewsCalin Popescu Tariceanu: "Romania are nevoie de o consolidare a pozitiei NATO"

Calin Popescu Tariceanu: „Romania are nevoie de o consolidare a pozitiei NATO”

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a anuntat ca Romania trebuie tratata pe picior de egalitate cu Polonia si tarile baltice.

Din cauza conflictului dintre Aliati si Rusia, NATO si-a consolidat deja prezenta in Polonia si tarile baltice, iar presedintele Senatului sustine ca tara noastra ar avea si ea nevoie de o sustinere accentuata a NATO.

„Se pune problema unei reconsiderari a prezentei NATO in regiune. As prefera ca acest lucru sa se manifeste mai pregnant si in Romania” a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Digi 24.

Presedintele Senatului sustine ca „trebuie sa beneficiem de un sprijin cat mai consistent din partea partenerilor, nu neaparat sa adoptam o pozitie anti-rusa”.

Tariceanu critica discursul dur promovat de Traian Basescu fiind de parere ca „varianta hard a presedintelui ne face sa ramanem pe dinafara si sa nu fim luati in seama”. In schimb, presedintele Senatului anunta ca „pana la proba contrarie, Rusia trebuie considerata o amenintare la adresa securitatii nationale nu doar pentru Romania ci pentru tot ce inseamna componenta NATO pe teritoriul Europei”.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger