AcasăNewsCălin Popescu Tăriceanu este acuzat de guvernul PSD pentru „impotent”

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de guvernul PSD pentru „impotent”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, întrebat ce înseamnă termenul folosit de Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”, că nu cunoaște acest cuvânt.

„Impotent, nu cunosc acest cuvânt”, a spus Petre Daea, înaintea CEx al PSD de la Parlament, întrebat ce înseamnă un Guvern impotent.

Reacția vine în contextul în care președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu că Executivul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”. Acesta a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, miercuri seară, o şedinţă a coaliţiei, în care au stabilit respingerea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea în Parlament. Cele două partide nu au ajuns încă la un consens privind restructurarea Guvernului, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Anterior întevederii de miercuri a coaliției, Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie. De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger