AcasăNewsCalin Popescu Tariceanu: "Banii luati de Cocos, de la Microsoft, au ajuns...

Calin Popescu Tariceanu: „Banii luati de Cocos, de la Microsoft, au ajuns la Basescu”

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, l-a atacat dur pe Traian Basescu, presedintele in functie al Romaniei.

Tariceanu il acuza pe Traian Basescu de faptul ca si-a sustinut campania electorala din 2009 cu ajutorul banilor incasati de Dorin Cocos de la Microsoft.

Afaceristul este acuzat ca a incasat milioane de euro de la Microsoft, pentru a le inlesni acestora obtinerea contractului de licentiere IT, iar Tariceanu sustinea ca Dorin Cocos, in conditiile in care nu avea un rol bine stabilit in actiunea respectiva, a incasat banii doar pentru a-i da mai departe.

„Domnul Cocos nu avea niciun rol in acest contract. Nu era un broker onest care facilita realizarea contractului in favoarea firmei furnizoare de servicii. Pe la el au trecut niste bani care trebuiau sa ajunga in alta parte. Da, sugerez ca banii au ajuns la Traian Basescu pentru a-si sustine campania electorala. Unde sa se duca altundeva? Nu cred ca s-au dus la biserica din colt, la caminul de batrani sau la copiii strazi”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Europa FM.

Traian Basescu se apara si spune ca nu exista informatii ca Dorin Cocos ar fi incasat, efectiv, banii respectivi. „Din cate stiu eu, Dorin Cocos a participat la o discutie, asa rezulta din dosar. Dar nu rezulta ca s-ar fi facut si un transfer de bani”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei este ferm si anunta ca „exclud posibilitatea ca cineva sa fi venit sa-mi dea bani de la Microsoft pentru campanie”.

author avatar
Cristi Ionita
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger