AcasăNewsCalifatul ISIS, inventia SUA pentru a pune mana pe petrolul irakian si...

Califatul ISIS, inventia SUA pentru a pune mana pe petrolul irakian si sirian

Teroristii ISIS „au capturat” vehicule Humvee si arme cat pentru o armata de 200.000 de soldati

Fostul premier al Libanului, Saad Hariri, a raspuns intrebarii naucitoare: Cum a ajuns o organizatie terorista sa cucereasca un „califat”, deplasandu-se rapid cu vehicule militare americane?

Teroristii ISIS „au capturat” vehicule Humvee si arme cat pentru o armata de 200.000 de soldati

Saad Hariri a acuzat SUA ca au „coordonat” operatiunile ISIS din Irak de la Ambasada din Ankara, lasandu-i pe teroristi sa captureze armament, vehicule militare, tot ce le trebuia ca sa devina „o forta de temut”.

Sa creezi o armata cu care sa te lupti

De ce nu a existat niciun bombardament asupra convoaielor ISIS ce se deplasau cu vehicule  Humvee si Volkswagen? „Fiindca masinile erau luate in leasing!”, se poate spune in gluma. „Gluma” intarita de fostul premier libanez. Daca se urmaresc „obiectivele atinse” in spatele conflictelor sangeroase din Siria si Irak, anume cucerirea zonelor bogate in petrol, se intelege mult mai usor „strategia” aliatilor de a crea o armata terorista, impotriva careia, ulterior, sa se angajeze in lupta. Summitul energetic Atlantic Council, finantat de George Soros, s-a tinut la Istanbul anul trecut, in noiembrie, si acolo s-au facut cartile. „Daca, la negocierile din timpul summitului, Bagdadul s-ar fi dovedit mai cooperativ in privinta autonomiei kurzilor din nordul Irakului, unde se afla campurile petrolifere, nu s-ar fi confruntat acum cu ISIS”, a declarat o sursa apropiata lui Hariri.

Exxon Mobil, Chevron si Total negociaza

In Siria, „copilul” SUA, ISIS, reusise sa detina controlul asupra regiunii bogate in petrol, Deir Ez-Zor. Ofensiva ISIS din Irak are drept scop final declararea unui stat kurd sau, cel mai putin, o crestere semnificativa a puterii Guvernului Regional Kurd (GRK), cu centrul la Kirkuk. Unde sunt instalatiile de petrol. Exxon Mobil, Chevron si Total negociaza deja cu GRK accesul la petrol. Oleoductul Kirkuk-Ceyhan (Turcia) trece acum pe teritoriul proaspatului califat terorist. Dar nu pentru multa vreme, deoarece generalul Dennis McKean, comandantul Centcom americano-iordanian de langa Amman, a pregatit deja 12.000 de soldati si avioane F-16 pentru teroristi. Iar secretarul de Stat, John Kerry, se straduieste „sa rezolve” problema refugiatilor sirieni din Iordania, recrutandu-i sa lupte in Irak, impotriva ISIS. Doar rebelii sirieni au deja experienta in acest sens.

author avatar
Adina Mutar
722 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger