AcasăNewsCalea ferată - calea spre moarte, în România? Mecanicii de locomotivă, reexaminați...

Calea ferată – calea spre moarte, în România? Mecanicii de locomotivă, reexaminați după accidentul şocant din Gara Galaţi (VIDEO)

Tragedie în Gara Galaţi: un nou accident feroviar s-a soldat, sâmbătă seară, cu un mort și trei răniți. O locomotivă care trebuia să tracteze trenul Regio cu destinația Mărășești a intrat cu viteză în singurul vagon al garniturii.

Ar fi vorba despre o defecțiune tehnică a locomotivei, care nu a putut fi oprită înainte de cuplare.

E vorba de 4 victime: 1 mort şi 3 răniţi

Impactul violent a făcut patru victime: un pasager, mecanicul locomotivei, conductorul și șeful de tren. Conductorul, o femeie de 53 de ani, se afla pe scara vagonului și izbitura a aruncat-o pe peron.

Salvatorii au găsit-o în stop cardio-respirator și au reușit să o resusciteze, însă, a murit pe patul de spital. O anchetă a procurorilor, dar și a unei comisii a Ministerului Transporturilor urmează să facă lumină în acest caz.

Toți mecanicii de locomotivă vor fi reexaminați

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat verificarea mecanicilor din toată țară în urma accidentului produs în Gara Galați.

În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele:

  • să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz,
  • am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate„, a afirmat Sorin Grindeanu.

Acesta este al doilea accident feroviar în ultimele două săptămâni. Primul s-a petrecut la Roșiorii de Vede, după ce mecanicul locomotivei nu a frânat, deși semnalul era roșu.

author avatar
Andrei Ștefan
774 afisari

25 COMENTARII

    • ”am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.”
      Da,da . Poate mergeti sa vedeti si reexaminarea.

  1. Ca sa nu se mai repete, intr un timp atat de scurt, nenorocirea de la Teleorman, aia de la Brasov si acum la Galati, dom Grindeanu sa mai taie din lefurile nesimtite de la sefi, sefuti, sefisori si ajutoare de sefi care umplu birourile si sa investeasca masiv in infrastructura si material rulant.
    Doamne fereste de ceva mai rau, va fi unul dintre vinovati.pentru ca a stat in pasivitate, desi era obligat prin functia pe care o are.

  2. Să nu uităm un lucru: în căile ferate nu s-a mai făcut nimic de trei decenii. Iar jaful a devenit generalizat începând cu securistul bețiv băselu, ăla de a fost de vreo trei-patru ori ministru la „transporturi”.
    Aaaa… Necolaiciuc o fi bine? O fi sănătos? Se bucură liniștit de „agoniseală”?

  3. & Ora de vară, mai multe accidente , mai multă violență prin perturbarea continuum-ului spațiu-timp, ? Primăvară, vară, iarnă, toamnă, clima, ecosistemele, ?

  4. @ Ăștia voiau să facă „rotativă guvernamentală” , ca la ora de vară și ora de iarnă, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger