AcasăNewsCăldura în Capitală se oprește începând de marți. Anunțul venit de la...

Căldura în Capitală se oprește începând de marți. Anunțul venit de la Termoenergetica

Avem cu ce ne încălzi la iarnă! Vestea care linişteşte o bună parte a populaţiei

Căldura din caloriferele locuitorilor din blocurile Capitalei – care sunt branșate la rețeaua centralizată de termoficare – se va opri oficial, de marți, 4 mai, începând. Nu de alta, dar s-a încălzit afară. Iar în ultimele zile deja se ajunsese să se constate că uneori caloriferele din case fuseseră cu mult mai calde ca în toiul zilelor friguroase, inclusiv din lunile de iarnă, când nu au lipsit problemele cu furnizarea agentului termic.

Un anunț în privința procedurii de întrerupere a căldurii a venit în cursul acestei zile din partea companiei Termoenergetica, ai cărei reprezentanți au anunțat ”încheierea sezonului de încălzire 2020 – 2021, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă”.

Lucrurile nu se vor face, însă, dintr-o dată, ci progresiv. ”Astfel, începând cu data de 4 mai 2021 sunt iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.

Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore”, explică oficialii Termoenergetica într-un comunicat.

E de precizat că sunt și excepții de la această măsură, cum ar fi cazul spitalelor, creşelor, şcolilor și grădiniţelor – unde ”sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților acestor instituții”.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger