AcasăNewsCăldura îi va arde la buzunare pe bucureșteni, iarna aceasta! Factura la...

Căldura îi va arde la buzunare pe bucureșteni, iarna aceasta! Factura la încălzire, de peste două ori mai mare decât sezonul trecut

incalzireCăldura îi va arde la buzunare pe bucureșteni, iarna aceasta! Factura la încălzire, de peste două ori mai mare decât sezonul trecut

Românii se gândesc cu îngrijorare la iarna ce va urma și la facturile pe care le vor plăti pentru încălzirea locuințelor, în contextul crizei energetice.

În jur de 1,1 milioane de apartamente din România mai sunt încălzire prin tradiționalele calorifere racordate la CET (centrală electrica de termoficare), iar jumătate sunt în București.

Facturile la încălzire vor fi duble față de anul trecut

Mai îngrijorați sunt bucureștenii racordați la sistemul de termoficare. Primăria Capitalei a majorat prețul gigacaloriei de la 143 de lei la 330 de lei, de la 1 aprilie 2022.

Astfel că, dacă iarna trecută plăteam încălzirea pentru o garsonieră în jur de 150 de lei, acum factura va ajunge în jur de 350 de lei, iar pentru două camere aproximativ de 700 de lei, iar pentru 3 camere va depăși 1000 de lei.

Într-o lună de iarnă, pentru încălzirea unei camere se consumă în medie o gigacalorie. Prețul real al gigacaloriei este de 860 de lei, diferența fiind plătită de primărie.

Gigacaloria ar putea rămâne la prețul actual în București

Prețul gigacaloriei ar putea rămâne nemodificat, în această iarnă, pentru bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare, în cel mai rău caz va crește foarte puțin, au declarat pentru HotNews.ro directorii ELCEN și Termoenergetica, cele două societăți care produc și furnizează agentul termic.

Adrian Tudora, administratorul special al ELCEN, principalul producător de energie termică din Capitală, a declarat că prețul gigacaloriei va crește dacă va crește prețul la gaze.

author avatar
Andreea Vlad
219 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger