Cauta

Cainii lui Hitler vorbeau, citeau si scriau poezii

Germania nazista invata caini sa vorbeasca, sa scrie şi sa citeasca, pentru a-i insoti pe ofiterii SS! In primul rand, s-a pornit de la ideea ca patrupedele canine sunt la fel de inteligente ca şi oamenii. Just! Atunci de ce n-ar putea vorbi, citi, scrie? Zis şi facut.

 

Martha Ebers il antrena pe Don sa spuna “Meinnn Fuhrrrer”, ademenindu-l cu carnati!

Hitler, mare iubitor de caini, a sponsorizat la greu o şcoala de dresaj speciala, pentru SS. Pardon, pentru cainii insotitori ai ofiterilor SS, deschisa in anii ’30. In primul rand, se recrutau numai caini „educati”, de rasa. Aceştia erau duşi la Şcoala „Tier-Sprechschule ASRA”, langa Hanovra, condusa de Margarethe Schmitt. Iata ce remarcabile rezultate i se raportau lui Hitler!

Rolf, un terrier Airdale, vorbea in scris, ca sa zicem aşa. El sustinea dialoguri pe teme religioase, invata limbi straine şi scria poezii, apasand cu labele pe o „tastatura”. In ciuda performantelor intelectuale, cand o doamna nobila a venit in vizita, a intrebat-o in stil „maidanez”: „Poti sa dai din coada?” Nu de alta, dar voia baiatu’ sa ştie daca doamna e cu coada pe sus sau nu! Tot Rolf avea sentimente patriotice şi se cerea sa fie inrolat in armata, pentru ca nu-i placeau francezii! Kurwenal, un Dachsund, latra pe litere: fiecare litera era asociata cu un anume latrat. Aşa işi arata adeziunea pentru Paul von Hindenburg, al doilea preşedinte al Germaniei, intre 1925 şi 1934. Cel mai deştept se pare ca era un pointer german pe nume Don, care imita vocea umana ca sa ceara de mancare. Prajituri, de preferinta! A! Şi daca-l intrebai cine este Adolf Hitler, raspundea: “Meinnn Fuhrrrer”.

Rolf citea, scria şi sustinea conversatii, dar se cerea inrolat in armata

Descoperirea cainilor „nazişti” a fost facuta de doctorul Jan Bondeson, de la Universitatea Cardiff, care efectua o cercetare despre care au facut istorie. Lucrarea acestuia se numeşte “Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiosities”.

 

 

 

Ultimele stiri

  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Exit mobile version