AcasăNewsCainii globalisti si macelaria romana

Cainii globalisti si macelaria romana

In nici un an, am uitat de Robor si ne-am transformat in avocatii bancilor. De departe, cel mai inversunat aparator al bancherilor este tocmai presedintele tarii, care uita ca nu creditorii l-au pus la Cotroceni, ci voturile datornicilor. „Este exclus! Nu o sa vedeţi niciodata caine sa plece de la macelarie”. Darius Valcov a rostit un trist adevar al Romaniei lui 2018 – tara ofera atat de multe facilitati corporatiilor straine incat acestea n-au niciun interes sa-si mute afacerile in alta parte. Problema e ca nici nu accepta sa plateasca pretul corect pentru profitul facut aici!

Doamne, si ce mai urlau ziaristii cand crestea Robor! Ziua si procentul in urcare, ziua si revolta fata de neimplicarea Guvernului, care permite bancilor sa-i beleasca pe romani. Cand, in sfarsit, s-a introdus si la noi Taxa pe lacomie (existenta in Germania, Franta, Marea Britanie, Suedia sau Polonia), hop si fatarnicia. Politicienii si presa aservita intereselor straine s-au preschimbat la fata si acum sunt cei mai vocali avocati ai bancherilor. Se moare de grija BCR, BRD, BT, ING si a celorlalti camatari fiscali. „Anul trecut, pe vremea asta, bancile dadeau imprumuturi cu dobanda 3-4%. La inceputul acestui an, aproape s-a dublat dobanda printr-un artificiu numit Robor (…) Se spune ca urmarim sa distrugem sistemul bancar. Fals! Vad ca bancile au participat si la programul «Prima Casa», si la «Investeste in tine». Mai toate bancile vor sa participe la diverse proiecte atunci cand garanteaza Statul, dar cand garanteaza investitorul roman nimeni nu-l baga in seama. Azi, bancile au ajuns la profituri de sapte ori mai mari ca in Germania!”, declara Darius Valcov. Consilierul premierul explica si cum pot evita bancile noua taxa. E atat de simplu: „Cu cat te lacomesti sa ai acest Robor mai mare, cu artat taxa creste! Daca cobori sub 1,5%, taxa e 0! Nu urmarim sa luam bani de la banci, dorim insa sa scada ratele romanilor cu 10-15%”.

„Pica Bursa” i-a imbogatit pe unii

Teama ca Bursa de la Bucuresti se va prabusi este, de fapt, o manevra gandita pentru profit. Actiunile prabusite ieri ale OMV si/ sau BT vor creste maine, este mersul firesc al lucrurilor pe orice piata bursiera din lume. Iar cei implicati in fenomen stiu asta, doar ca au interesul sa duca pretul cat mai jos, de aceea speculeaza la maximum momentul. „Pica Bursa” e o placa pe care o reciti cand urmaresti sa cobori pretul unor actiuni – cumpara azi ieftin si vinde maine mai scump.

OMV Petrom si Banca Transilvania sunt doi colosi in economia romaneasca. Isi vor reveni destul de repede (chestiune de zile), iar atunci actiunile lor cumparate ieftin in prezent vor fi tranzactionate la o valoare mult mai mare. Profit garantat. Sfatul lui Valcov a fost binevenit si suntem convinsi ca si in tabara „avocatilor” bancherilor sunt unii care l-au urmat: „Ar fi o greseala ca Taxa pe lacomie sa nu se dea. Abia atunci Guvernul ar putea fi acuzat de manipularea Bursei. Aceste scaderi sunt trecatoare. Sa va asteptati ca aceste caderi sa fie recuperate in mai putin de doua-trei saptamani. Apropo, este un moment foarte bun de investitii in actiunile care tocmai au coborat!”.

Pilonul II, sechestrat de administratori?

S-au facut atatea speculatii in jurul Pilonului II de pensii incat nu mai stii ce poveste sa crezi. Cei sapte administratori ai fondurilor private de pensii tin cu dintii de banii acumulati pana in prezent de romani (vreo 10 miliarde de euro), dar sunt banuieli ca, de fapt, in conturi n-ar mai fi sumele stranse. Ci mult mai putin, caci firmele au reinvestit sume considerabile in tot felul de plasamente, mai mult sau mai putin profitabile.

Pe de alta parte, dreptul romanului de a dispune cum crede de cuvinta de acesti bani n-ar trebui ingradit in niciun fel, asa cum este in prezent. Si cu rate la banci, si cu bani sechestrati la asiguratori nu se poate! Impovararea cetateanului a atins in ultimul timp un grad urias, totul pe fondul unei lacomii cronice a bancherilor din Romania.

author avatar
Nicholas Cezar
3.715 afisari

9 COMENTARII

  1. Domnule ziarist, intreaba-te de ce era dobanda jumatate acum un an doi. De ce s-a dublat? Cine a intervenit in sistem marind salariile bugetarilor (adica a celor care nu produc), producand inflatie?
    Cum vrei sa se protejeze bancile impotriva inflatiei altfel decat marind dobanzile??
    Ma mir ca suntem asa prosti incat, vazand ce a facut Chavez in Venezuela cu experimentele lui de tip comunist, sa sustinem prostii ca multinationalele ne vor raul, cand ele contribuie majoritar la PIB si angajeaza tineri la un nivel de salariu decent.
    Boanchis preamareste miscarile din Vest impotriva multinationaleleor si bancilor dar daca ar sapa mai adanc ar vedea ca liderii miscarii ’68 din Franta sunt acum conducatorii acestora.
    Dupa 30-35 de ani fiecare om realizeaza ca e mai bine cu o slujba sigura la o firma serioasa decat sa-l bata vantul in cor cu o pancarda in mana pe marile bulevarde..

    • Nu-și putea închipui săracu în limita raționalitatii sale ca exista viermi atât de mari ca ne pot strivi sub burțile lor roșii…

    • @tibi. Slugă corporatistă, beși înapoi pe forumul adevarul.ro. Cântă la altă masă, că aici nu avem rest să-ți dăm… poate o mu(i)e, cu plăcere!

  2. Oare de ce au bancile straine profit de 3(trei) ori mai mare in aceasta Colonie fata de celelalte tari UE,insa toate acestea,plus alte multinationale,declara de trei ori(pana la sapte ori) mai putin profit pentru a fi impozitat in Colonie.Aceste lipitori transfera aproape tot profitul urias de aici in sucursalele mama sau in paradisuri fiscale,iar Colonia se alege cu praful de pe toba ce o bate de zor Mutalakus Johannus.

    • bancile straine (ca cele romanesti au fost puse pe butuci, ghici de cine??), fac profit si il expatriaza pentru ca ANAFul domnului Misha nu are oameni competenti care sa demonstreze asta… e simplu

    • Nu de trei, de trei milioane de ori mai mare e profitul lor aici! de! ori! mai mare! ca in dincolo! Colonie! Mutalakus! Pai in primul rand bancile grecesti nu mai sunt grecesti de mult, mai precis din 2012 cand, dupa criza greaca la a carei acutizare au participa si romanii (amestecati printre demonstrantii lor) – de fapt au participat si la stingerea ei, dar pe buzunarele tarilor nordice, insa ma indepartez, presedintele grec (cred ca Tzatziki era atunci, acum e Kalamata) a fost chemat la Cotroceni si pus sa vanda filialele din romania la pret mic. deci daca e „grec”, e securitatea romana. daca nu e grec e britanic (RBS, expulzata ca a incercat sa reziste), american (Citi, idem) – paparudele astea noi nu stiu cine sunt, posibil prieteni ai lui Trump sau Zuckerman sau chiar emigranti romani, ca prea incearca sa para americani. Au mau ramas din naivitate olandezi, austrieci si francezi si iti pot da exemple in fiecare din ele de securisti cunoscuti personal si impusi in functii cheie. Astia ultimii au luat-o peste bot cand li s-a dat foc la arhiva, cand li s-a modificat de stat cursul la franci elvetieni, cand au fost fortati sa aduca bani din strainatate desi nu mai voiau (inainte de chestia cu incendiul si cea cu francii elvetieni), plus alte doua masuri pe care netinandu-le minte le numesc dupa conspiratori – Piperea si sotul Oanei Stancu. Sunt profitabile acum, ziceti? Da, saracele, sunt profitabile cu pierderi – smecherii care trebuiau sa le loveasca s-au retras, iar profitul inseamna taxe de doua ori mai mari pentru clienti de zece ori mai putini, care au un dublu ghinion – au nevoie de bani si nu sunt protejati de securitate, posibil majoritatea straini sau asa ceva. Niste criminali bancile astia!

  3. Cobe ,la voi , in colonia transnistreana , mai poti sa respiri de multinationale ? De ce ridici praf batand toba prin presa romaneasca in loc sa te preocupi de scapat din iarna ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger