AcasăNews„Cadou” de la Macron: fertilizare în vitro pentru lesbiene

„Cadou” de la Macron: fertilizare în vitro pentru lesbiene

Franța dă undă verde la procreația asistată medical pentru femeile singure şi cuplurile de lesbiene – prima reformă socială majoră a mandatului președintelui Emmanuel Macron.

Legea, adoptată în Senat (160-116) abordează diferite subiecte în domeniul bioeticii (una din cerinţele lui Macron încă din campania electorală)şi a fost cerută de ani de zile de asociaţiile care militează pentru drepturile homosexualilor pentru a reglementa cadrul juridic prin care aceste familii pot avea copii. Biserica Catolică şi conservatorii sunt împotrivă, au avertizat că “Franţa va creşte o generaţie de copii fără tată”. Ceea ce este acceptat pentru cuplurile heterosexuale trebuie să fie recunoscut şi pentru cuplurile homosexuale”, a comentat senatorul partidului socialist, David Assouline. Legalizarea căsătoriei gay în Franța în urmă cu șase ani a stârnit proteste masive pe stradă, chiar dacă se credea că influența Bisericii Catolice este în scădere. În conformitate cu legislația franceză actuală, doar cuplurile heterosexuale au dreptul să utilizeze metode de procreare asistată medical, cum ar fi fertilizarea in vitro. Lesbienele și femeile singure călătoresc adesea peste graniță, în Belgia sau Spania, la clinici de fertilitate, plătind mii de euro pentru tratamente. În Franţa, fecundarea in vitro costă, în medie, 4.100 de euro iar “procrearea asistată medicală va fi decontată de stat”, a explicat ministrul Sănătăţii. 200 de milioane de euro costă anual aceste intervenţii, adică 0,1% din bugetul naţional al asigurărilor medicale de stat, stabilit la circa 197 miliarde de euro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
235 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta e mai rau ca decreteii pt ca nu cunosti gena masculului. Poate fi un barbat frumos dar in sine un criminal alcoolic si psiho. Deci casatoria traditionaka avanseaza prin cunoasterea partenerilor.Sibnubprin loterie. Apoi la maturizare copilul din lipsa tatalui va fi traumatizat si batjocorit la scoala, o sa decada la fel ca parintii. Apoi fara sprijin ai mai ramane doar un lucru. Sinuciderea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger